Wie wint de MKB Westland Partners Ondernemersprijs 2018?

Redactie 22-11-2018
Foto: []

Deze donderdag wordt tijdens de MKB Eindejaarsbijeenkomst in de Oude Kerk in Naaldwijk bekendgemaakt wie van de drie genomineerden aanspraak mag maken op de tiende MKB Westland Partners Ondernemersprijs 2018.

Voor WPS, Van Daalen Optiek en WorldStream zijn het spannende tijden. De drie bedrijven kregen een maand geleden te horen dat ze genomineerd waren voor de meest prestigieuze ondernemersprijs van het Westland. Alleen de nominatie an sich is al een pluim voor de bedrijven. De jury heeft zich, onder leiding van voorzitter Lars Boellaard, over alle aanmeldingen gebogen. Hierbij werd gekeken hoe bedrijven zich onderscheiden en wat hun marketingstrategie is. Er is onder andere beoordeeld op innovativiteit binnen de branche en dat heeft uiteindelijk deze drie nominaties opgeleverd.

Verrassing

WPS heeft haar nominatie te danken aan haar trouwe team èn de nieuwe weg die het bedrijf enkele jaren geleden insloeg, meent managing director Digna van Zanten. Het bedrijf, dat logistieke teelt- en afleversystemen ontwikkelt, krijgt de helft van haar omzet vanuit het buitenland; een markt die pas recent werd aangeboord. De nominatie kwam mede daarom als een verrassing voor Van Zanten: "Voor mijn idee zijn we pas net begonnen. We hebben nog zoveel mooie plannen voor de toekomst! Aan de andere kant maakt zo'n eervolle nominatie je wel bewuster van wat we allemaal al gerealiseerd hebben in de afgelopen jaren. Daar mogen we, en met name mijn collega's, trots op zijn."

Groei

WorldStream begon als klein bedrijf van Dirk Vromans en Lennert Vollebregt, twee gepassioneerde gamers. Het groeide in zestien jaar uit tot een game- en webhosting bedrijf dat duizenden klanten over de hele wereld bedient. Vromans: "We bezitten qua netwerkcapaciteit momenteel een van de grootste netwerken van Europa, waar dat in Nederland voorheen was voorbehouden aan datacenters in de regio Amsterdam. Echt iets om trots op te zijn!" De nominatie zal ongetwijfeld hebben met de indrukwekkende groeicijfers van WorldStream: In één jaar tijd steeg het aantal medewerkers van 20 naar 42 en de omzet groeide de afgelopen 5 jaar met meer dan 1.100%. Alleen 2017 was al goed voor een groei van 140%.

Maatwerk

Voor Pieter en Rosanne van Daalen van Van Daalen Optiek in Naaldwijk komt de nominatie na een bijzonder jaar. Een vijftigjarig jubileum, een verhuizing en de uitbreiding van de winkel met een eigen horecagelegenheid. Vanuit de gedachte dat 'alles draait om beleving' wil Van Daalen Optiek meer zijn dan zomaar een 'brillenwinkel'. "Wij bieden onze klanten maatwerk, optimale oogzorg en actuele collecties van de populairste merken", aldus Peter Van Daalen. Horecaruimte Ottica is een mooie aanvulling daarop "In Ottica kunnen onze klanten in alle rust een kop koffie kunnen drinken en even met elkaar praten. Maar, we kunnen er ook leuke events organiseren", aldus Rosanne van Daalen.