Lars Boellaard nieuwe bestuursvoorzitter De Naald

Redactie 29-11-2018
Foto: De NaaldLars Boellaard: \Er moet in Westland meer belangstelling voor cultuur zijn en wel in het bijzonder vanuit de politiek en het bedrijfsleven.\

Lars Boellaard is benoemd tot de nieuwe voorzitter van het bestuur van Stichting WestlandTheater De Naald. Het College van Burgemeester en wethouders stemde vorige week dinsdag officieel in met de benoeming, nadat Boellaard was voorgedragen door het bestuur van de stichting. Lars Boellaard volgt Fred van Heyningen op, die na vijf jaar bestuursvoorzitter te zijn geweest, recent is afgetreden.

Cultureel leven

Het bestuur van De Naald bestaat verder uit Marianne de Winter, Anja Overhoff en Jan Helderman. Zij hebben na een lange, zorgvuldige procedure en gesprekken met meerdere kandidaten gekozen voor de 47-jarige Lars Boellaard, notaris en mede-eigenaar van Westland Partners NV. Boellaard: "In essentie vind ik mijn motivatie vooral in mijn overtuiging dat in het Westland er meer belangstelling voor cultuur moet zijn en wel in het bijzonder vanuit de politiek en het bedrijfsleven. De nadrukkelijke wens bij overheid en bedrijfsleven om van het Westland een aantrekkelijke woon- en leefomgeving te maken, kan niet waar worden gemaakt indien er in het Westland geen levendig en kwalitatief goed cultureel leven is. Bij mij bestaat de stellige indruk dat De Naald hier een wezenlijke bijdrage aan kan leveren. Ik hoop daarbij De Naald van dienst te kunnen zijn."

Uitdaging

Directeur Nico Baars namens het bestuur: "Uiteraard vinden we het ontzettend jammer dat Fred van Heyningen vanwege zijn overvolle agenda als CEO van Nature's Pride is afgetreden. Als voorzitter was hij vanaf eind 2013 persoonlijk zeer betrokken bij het team van De Naald en de spannende periode rondom de verzelfstandiging van het theater. Maar met de enthousiaste, kundige en zeer gedreven Lars Boellaard hebben we een waardig opvolger gevonden waarmee we de toekomst van De Naald tegemoet kunnen."

Een toekomst waar Lars Boellaard zich graag voor inzet: "Ik vind mijn motivatie vanuit mijn overtuiging dat een ieder zijn talenten ten behoeve van de samenleving dient in te zetten. Dat geldt dus ook voor mij. Persoonlijk vind ik het motiverend om daarbij vanuit maatschappelijke instellingen het verschil te maken en die instellingen verder te helpen. De Naald staat voor een mooie uitdaging met de (ver)nieuwbouwplannen en die pak ik graag op. Zonder dit te willen overschatten, denk ik dat ik mijn bestuurlijke ervaring en mijn netwerk daarvoor goed kan inzetten."