Waterval levert kerstdorpenbouwer Carina winst op

Redactie 03-12-2018
Foto: Rolf van Koppen Fotografie - Marit Storm

Carina van Dam uit 's-Gravenzande is de beste kerstdorpenbouwer van het Westland. Afgelopen zaterdag kreeg zij op het WK Kerstdorpenbouwen, gehouden in Tuincentrum De Carlton in 's-Gravenzande, de eerste prijs overhandigd. Vooral de waterval in haar kerstdorp maakte indruk op de jury, waar onder meer burgemeester Agnes van Ardenne zitting in had genomen. De jury bestond verder uit Hannie de Voogd namens de Westlandse bevolking en Arna Dieleman namens sponsor My Village. Carina, met het gouden huis in de hand, kreeg hulp van Nathalie Duyvelaar die materiaal mocht aangeven.

Rob Wissink van de organisatie is zeer tevreden en blikt alweer vooruit naar volgens jaar. "Volgend jaar willen we minstens één deelnemer uit elke Westandse kern hebben en gaan we eerder beginnen met het werven van bouwers. Het blijft echter wel een open kampioenschap, zodat ook menen buiten het Westland mee kunnen blijven doen. Dennis Hobma uit Harlingen in Friesland heeft in ieder geval beloofd er weer bij te zijn!"

De eerste prijs bestond niet alleen uit een gouden kersthuisje, maar ook een grote doos met bouwmateriaal van My Village. De tweede prijs, een zilveren kersthuis, was voor Jennifer Elshof uit de Maasdijk. Hilde van Spelde uit Eindhoven won het bronzen huis. In totaal deden zes personen mee aan het WK. De kerstdorpen van de drie winnaars worden tentoongesteld bij Westlandse instellingen: Dagbesteding De Hooge Hoed in Naaldwijk, Woonzorgcentrum Duinhof in Ter Heijde en de Kreek in 's-Gravenzande. De andere dorpen zijn tot januari in De Carlton te zien.