Wethouder Vreugdenhil opent nieuwe locatie Jeugdformaat

Redactie 10-01-2019
Foto: JeugdformaatPleegouders Erik Zantingh en Piet Brederoo overhandigen een cheque aan Bas Timman (bestuurder Jeugdformaat).

Wethouder Piet Vreugdenhil heeft woensdag 10 januari de nieuwe wijklocatie van Jeugdformaat aan de Laterastraat 2 in Naaldwijk. Jeugdformaat biedt specialistische jeugd- en opvoedhulp in de regio Haaglanden. Zorgverlening zo dicht mogelijk in de buurt van onze inwoners, dat is wat we beogen als gemeente," aldus Vreugdenhil. "Daarom is deze nieuwe locatie winst voor Westland, omdat pleegkinderen en Westlandse pleegouders nu dichtbij huis terecht kunnen voor hulp en ondersteuning."

De nieuwe wijklocatie wordt gebruikt als werkplek en trainingslocatie voor medewerkers van de grootste jeugdhulporganisatie in de regio Haaglanden. In het pand zijn fijne ruimtes gecreëerd voor gesprekken met kinderen, jongeren en ouders die hulp van Jeugdformaat krijgen. Westland staat bekend om haar grote aantal betrokken pleegouders. Hiermee is ook rekening gehouden bij het inrichten van de locatie. Westlandse pleegouders kunnen nu, dichter bij huis, terecht voor bezoekafspraken tussen pleegkinderen en hun ouder(s).

Tijdens de opening maakten pleegouders Erik Zantingh en Piet Brederoo bekend hoeveel geld zij hebben opgehaald met hun deelname aan de Navigate North rally. Zij reden een jaar geleden in een week tijd zo'n 7000 kilometer door de Scandinavische kou en haalden daarmee 9.000 euro op voor de Westlandse pleegkinderen. Dankzij het ingezamelde geld krijgen pleegkinderen die op zichzelf gaan wonen een steuntje in de rug.