Cees Voorberg stopt als voorzitter BIZ 's-Gravenzande: 'We hebben de 'flow' van 's-Gravenzande weten te keren'

Redactie 19-01-2019
Cees Voorberg wordt door wethouder Karin Zwinkels bedankt voor zijn inzet.
Foto: Winkelcentrum 's-Gravenzande

Na zeven jaar lang voorzitterschap heeft Cees Voorberg vorige week dinsdag zijn functie als voorzitter van de 's-Gravenzandse middenstand neergelegd. "De grote projecten in 's-Gravenzande zijn wel zo'n beetje afgerond. Nu wordt het zaak de boel aan de gang te houden en dat mag mijn opvolger doen. Een mooie uitdaging."

Ongeveer een half jaar geleden nam Cees Voorberg voor zichzelf het besluit om zijn voorzittersrol voor de 's-Gravenzande middenstand neer te leggen. Hij koos voor de datum van 1 januari en tijdens de nieuwjaarsreceptie van de 's-Gravenzandse ondernemers, op 8 januari, werd Cees bedankt voor zijn inzet. Met mooie woorden van wethouder Karin Zwinkels en van zijn collega-ondernemers werd het een indrukwekkend afscheid voor de eigenaar van de schoenenwinkel aan de Langestraat.

Flow

"Ik heb het altijd met veel plezier gedaan", blikt Cees terug. "We hebben de afgelopen jaren als bestuur en met alle werkgroepen veel bereikt. 's-Gravenzande heeft een aantal leuke, nieuwe evenementen die steeds weer terugkeren op de kalender. Ook hebben we, natuurlijk dankzij de prettige samenwerking met de gemeente, weer een prachtig centrum dat zo goed als af is. Maar wat misschien wel het belangrijkste is, is dat we de 'flow' van onze koopstad hebben weten om te draaien. Die is van negatief naar superpositief gegaan. Ja, het waren zeven leuke en vooral bijzondere jaren, maar nu is het tijd voor een frisse wind."

Actief

Cees laat het bestuur met een goed gevoel achter. "De structuur van de BIZ is goed. We hebben een degelijk bestuur dat prettig samenwerkt. Daaronder zijn diverse werkgroepen die zich op hun eigen taken of evenementen focussen. De ene ondernemer heeft nu eenmaal meer met Fashion Food en Fun en de andere zet zich liever in voor Sinterklaas. Het resultaat is dat er heel veel ondernemers actief zijn voor 's-Gravenzande en dat niemand een te grote taak heeft."

Taak

Een opvolger kan nog niet genoemd worden, maar het bestuur heeft verschillende kandidaten op het oog, weet Cees. "Waarschijnlijk rolt er in het voorjaar een naam uit de hoge hoed, maar daar ga ik natuurlijk niet meer over. Ik weet alleen dat diegene die na mij komt een mooie taak krijgt. De grote projecten in 's-Gravenzande zijn wel zo'n beetje afgerond. Een mooi winkelcentrum, een nieuw marktplein. Alleen het oude gemeentehuis nog, maar dat loopt al. Aan mijn opvolger de schone taak om de boel aan de gang te houden. Om de positiviteit vast te houden Een mooie uitdaging."

Fiets

Overigens is de voormalige voorzitter niet helemaal uit beeld verdwenen. "Ik werk nog mee aan fase 3 van het nieuwe Hart van 's-Gravenzande en blijf me ook inzetten voor de Italië-dag en de Breeje Durp Oldtimerrally. Dat zijn wel echt mijn dingen. En natuurlijk kunnen ze me altijd nog bellen als ze vragen hebben. Als ik niet in mijn eigen winkel sta, hebben ze wel kans dat ik niet opneem omdat ik op de fiets zit. Ik ga namelijk trainen om met Team Westland de Tourmalet te beklimmen", besluit de voormalig voorzitter.