Maximale score voor VELO badminton tegen Hoornse BV

Redactie 21-01-2019
Foto: Sportshoots.nlJim Middelburg en Ralph Starren.

Dit weekend zette de Wateringse badmintonploeg van VELO flinke stappen, om hun doelstelling te realiseren. Met 8-0 werd zaterdag Hoornse BV verslagen. Een dag later speelden de Wateringers 4-4 gelijk tegen koploper Duinwijck. Hierdoor verstevigde VELO plaats drie in de kampioenspoule.

De twee dubbelpartijen van zaterdag brachten meteen de eerste twee winstpunten binnen, door opgave bij de heren en de dames van VELO verlieten het veld met slechts 8 en 10 punten tegen. Daarna zag het publiek weer drie partijen echte strijd. Alex Vlaar ging in de ME1 tegen Niels Veenstra naar winst in 2 sets via een verlenging in de eerste. Bij VE1 doorliep Dorien Lups eenzelfde patroon tegen haar tegenstander Chloë Mayer. Rikkert Suijkerland (ME2) op zijn beurt, knokte zich terug in de wedstrijd na verlies van zijn 1e set. Na verandering van zijn spel zette hij Dave Veerman opzij met 21-15 en 21-16.

Vervolgens had Tamara van der Hoeven (VE2) geen moeite met Sanne Roos (winst in 2 sets), ging de GD1 niet door vanwege de blessure bij Wijnands (geen vervanger) en zag men Tamara en Alex zich naar een relatief eenvoudige winst spelen in de GD2.

Gedegen

Zondag moesten Jim Middelburg en Alex Vlaar duidelijk warm lopen om het snelle spel van Ties van der Lecq/Jorrit de Ruiter van koploper Duinwijck te keren. Uiteindelijk krijgen ze er meer vat op, dat leverde het eerste punt op. De dames dubbel Myke Halkema/Dorien Lups verloren met grote score van Selena Piek en Debora Jille. Ewout Beukers was in de ME1 niet opgewassen tegen Jordy Hilbink. Dorien Lups leverde een mooie strijd, maar moest het punt aan Akville Stapusaityte laten. Ralph Starren speelde heel gedegen en geduldig tegen Jerry Natenstedt. Dat leverde na twee games een tweede punt op. Tamara van der Hoeven had in haar duel in VE2 geen antwoord op de sterkere Debora. Myke en Jim acteerden op niveau tegen het Duinwijck GD1 duo Stèphanie Pieterz/Jerry en pakten het derde punt. In GD2 speelden Tamara en Alex een spannende laatste wedstrijd tegen Milou Lugters en Ties. Toeschouwers smulden van sterk spel aan beide kanten. De koppels gingen gelijk op en in de derde game werd, na een inhaalrace, het vierde punt behaald.

Volgende week zaterdag zal in ronde 10 de beslissing vallen. VELO ontvangt op 26 februari om 19.00 uur AviAir Almere BV in de VELO-hal in Wateringen.