Gang van Zaken - Marc Noordam: 'Sport is een belangrijke onderdeel van een gezonde leefstijl'

Redactie 25-01-2019
Foto: Rolf van Koppen FotografieMarc Noordam: \Je sport in een gezellige en frisse sfeer op je eigen niveau en tempo.\

The Fitness Experience in Naaldwijk is een van de sportscholen van Ringo Kruts. The Fitness Experience bestaat ruim 10 jaar en behoort tot de top 3 van Westland. Marc Noordam is fitness instructeur en een van de gezichten van The Fitness Experience. Wat is zijn gang van zaken in een doorsnee week?

door Jan Cammeraat

"The Fitness Experience is de eerste sportschool van Ringo Kruts", begint Marc. "The Fitness Experience draait geheel zelfstandig. De eigenaar is momenteel vooral bezig om de andere zes sportscholen dezelfde structuur en huisstijl te geven als The Fitness Experience. In Naaldwijk werken wij met vijf instructeurs. Wij hebben allemaal dezelfde mindset: sporten voor iedereen. Wij staan voor gastvrijheid, frisheid, hygiƫne en gezellig doelgericht sporten. The Fitness Experience is een zeer moderne sportschool met state of the art fitness apparatuur, waaronder eGym, ruime kleedkamers, twee sauna's en een prachtige lounge met een leestafel en gratis koffie en thee."

Visie

Ondanks dat het groot is, wil Marc vooral een persoonlijk contact met de leden zodat zowel jong als oud zich hier thuis voelt. "Je sport in een gezellige en frisse sfeer op je eigen niveau en tempo. Bij ons ook geen lange wachtrij voor de fitness apparaten. Het behalen van je gezondheidsdoelstelling staat bij The Fitness Experience hoog in het vaandel. Maar plezier hebben vinden wij net zo belangrijk. Wij zorgen voor een goede begeleiding aan zowel gevorderden als beginnenden. Onze leden komen niet alleen om te sporten. Zij komen ook voor sociale contacten. Sommigen komen 's morgens om zes uur en gaan pas aan het einde van de ochtend weg."

Weekmenu

"Op maandagavond ben ik (indoor) military training. Daarnaast ben ik voor verschillende leden ook hun personal trainer. Die krijgen gedurende een uur een persoonlijke begeleiding. Ik ben vrijwel elke dag op de sportschool. Maandag, dinsdag en woensdag heb ik middag- en avonddienst. Donderdag en vrijdag ochtend- en middagdienst. Op zondagochtend werk ik nog een paar uur. In de ochtend is er meestal een wat oudere doelgroep. Dat betekent ook een andere benadering. In de middag en avond is er vaak een jongere doelgroep. Dat zijn een soort van maatjes. De oudere doelgroep is er zeker ook voor de sociale contacten. Veel mensen kennen elkaar ook van de sportschool."

Toekomst

Marc werkt inmiddels vijf jaar bij The Fitness Experience. "Ik werk hier sinds mijn stage van de sportopleiding. Die heb ik al even geleden afgerond. Naast mijn werk studeer ik voor fysiotherapeut. In juli studeer ik af. Het is voor mij een perfecte combinatie tussen werken en studeren. Het liefst werk ik met jongere mensen. Bijvoorbeeld om hen na een blessure weer snel op het oude niveau of zelfs beter te krijgen. Als fysiotherapeut weet ik precies welke oefeningen er voor nodig zijn. Hoe mijn toekomst er hier precies uitziet staat nog niet vast maar er zijn genoeg mogelijkheden bij The Fitness Experience."

Actie maand

In januari hebben veel mensen het goede voornemen om gezonder en fitter te leven. The Fitness Experience heeft echter voor de kerst al een actie om een maand gratis te sporten en geen inschrijfgeld te betalen. "Deze actie loopt nog tot 31 januari. Het is een mooie gelegenheid om kennis te maken. Een paar jaar geleden heb ik mijn moeder overgehaald om eens te komen sporten. Die was in eerste instantie best wel sceptisch. Maar inmiddels vindt zij het helemaal geweldig! Zij heeft geen pijntjes meer en ziet alleen maar voordelen. Ik zie sport ook als een belangrijke onderdeel van een gezonde leefstijl. Een meeting die je niet afzegt!"