Droom je Thuis kan gaan bouwen

Redactie 06-02-2019
Foto: Thierry SchutHet plan van Droom je Thuis staat los van het bouwplan voor een appartementencomplex dat ernaast ligt, zegt wethouder Cobie Gardien (LPF, Ruimtelijke Ordening).

Applaus vanaf de publieke tribune dinsdagavond nadat duidelijk werd dat de stichting Droom je Thuis een wooncomplex voor mensen met een meervoudige handicap kan bouwen. Na zeven jaar wachten kan de stichting aan het Zuideinde van Naaldwijk doorgaan met de plannen. Alle raadsfracties zijn enthousiast over het initiatief en heeft ingestemd met het voorstel de gemeentelijke grond vrij te maken voor de stichting. Die heeft nu de zekerheid dat zij de grond in haar bezit krijgt.

Het plan van Droom je Thuis staat los van het bouwplan voor een appartementencomplex dat ernaast ligt, antwoordt wethouder Cobie Gardien (LPF, Ruimtelijke Ordening) op vragen van raadsleden.

Aanvankelijk zouden verschillende plannen in het gebied aan elkaar worden gekoppeld. Dat zorgt voor veel oponthoud. Zo wordt voor de Kunstgarage een andere plek gezocht. Die is nog niet gevonden. Ook voor Kunsthuis 18 worden alternatieven bekeken en dan is er nog een plan voor de bouw van een appartementencomplex met 33 woningen. "Als we alles aan elkaar koppelen, dan moeten alle betrokken partijen op elkaar wachten voor er iets gebeurt en dan duurt het nog jaren voordat de stichting verder kan. De grond waar we het nu over hebben en waarover een besluit wordt genomen, is alleen bestemd voor dit goede doel,'' hield Gardien de commissie voor.

Het idee voor een appartementencomplex wordt in een apart traject behandeld. Ook de plannen voor de Kunstgarage en het Kunsthuis 18 worden apart behandeld.

Stichtingvoorzitter Kees Quak heeft de raadsleden gezegd dat het gebouw voor Droom je Thuis uit drie woonlagen bestaat. Er komen twaalf appartementen en extra ruimten zoals een gemeenschappelijke woonkamer en keuken.