Groente in de hoofdrol bij Op Hodenpijl

Redactie 15-02-2019
Foto: Op HodenpijlThomas de Rijcke is sinds een jaar de chef-kok bij Op Hodenpijl.

In het restaurant van Op Hodenpijl in Schipluiden draait het om biologische seizoensproducten van eigen of lokale bodem. En waar in de meeste restaurants gerechten om een stuk vlees of vis bedacht worden, speelt in de keuken bij Op Hodenpijl groente de hoofdrol.

Kok Thomas de Rijcke is nu vier jaar werkzaam bij het biologisch restaurant van Op Hodenpijl. Toen hij een jaar geleden gevraagd werd om chef-kok te worden, ging hij deze uitdaging heel graag aan. "Het is een geweldige functie waar ik echt mijn creativiteit in kwijt kan. Het is heel leuk om samen met het team nieuwe gerechten te bedenken en bereiden met de lokale seizoensproducten die beschikbaar zijn." De chef-kok probeert in eerste instantie zoveel mogelijk gebruik te maken van de eigen producten. Zo heeft Op Hodenpijl onder meer een eigen moestuin en eigen runderen, varkens en kippen. "En in het jachtseizoen hebben we zelfs een eigen jager in dienst. Hierdoor staat er ook regelmatig wilde gans uit Midden-Delfland of haas op het menu. De beschikbaar is uiteraard afhankelijk van het jachtresultaat." De overige producten worden bij lokale ondernemers ingekocht.

Zoals gezegd speelt de groente uit de eigen moestuin de hoofdrol in de gerechten. "Afhankelijk van het seizoen bedenken we gerechten aan de hand van de beschikbare groenten; de menukaart verandert dan ook vier keer per jaar. Verder hebben we iedere twee weken een nieuw 3-gangenmenu." Als meest populaire lunchgerecht noemt De Rijcke de hartige groentetaart. "Dit is een vaste waarde op onze kaart, maar hij wordt uiteraard wel altijd gemaakt met de beschikbare seizoensproducten van dat moment."

Dineren bij Op Hodenpijl kan van dinsdag tot en met zaterdag van 17.30 tot 20.30 uur. Lunchen op deze dagen kan van 12.00 tot 15.30 uur. Op zondag wordt er geen diner geserveerd, maar kunnen gasten wel tot 17.00 uur terecht voor de lunch. En in de zomermaanden kan dit zelfs tot 18.30 uur.

Kijk voor meer informatie op www.ophodenpijl.nl.