Leerlingen bezoeken bedrijven op Valentijnsdag

Redactie 15-02-2019
Foto: WoSBij Pieter van Foreest gingen de leerlingen een Valentijnskaartje maken met de bewoners.

Zo'n kleine 1000 leerlingen gingen vorige week op werkbezoek bij zo'n 200 verschillende bedrijven. Dat gebeurde In het kader van Westland On Stage.

De vmbo-leerlingen bezochten drie bedrijven waarmee zij tijdens het beroepenfeest op 5 februari een afspraak voor een werkbezoek hadden gemaakt. Door middel van de werkbezoeken moeten de leerlingen een beter beeld krijgen van wat een bepaald beroep inhoudt, of wat een bepaald bedrijf precies doet. In alle vroegte vertrokken de leerlingen vanuit alle kernen richting hun eerste afspraak die om 08.30 uur begon. Elk bedrijf had een programma in elkaar gedraaid met een rondleiding en een activiteit.

Zo leerde Juul bij Vitrona hoe je een marketingactie kan opzetten. Bij Scania konden de leerlingen een quiz doen waarbij ze moesten raden welke onderdelen van een vrachtwagen waren. Ook werd een kijkje onder de motorkap genomen en een ritje gemaakt. Bij Pieter van Foreest gingen de leerlingen samen met ouderen wat leuks maken voor Valentijnsdag. Veel animo was er ook voor het beroep van fysiotherapeut. Bij Sophie Stam kregen ze tips om blessures te voorkomen en ook hoe kan je zien waar een scheurtje in je enkel zit. Bij van der Drift mochten ze aan de slag om een tuin 'voorjaarsproof' te maken. Leerlingen die bij Kemeling meeliepen kregen een interactieve rondleiding door een vrouwelijke technicus en kregen zo meer te weten over kunststofbewerking. Bij Onings bloembollen kregen de leerlingen tips waar je op moet letten als je internationaal zaken doet.