Vijfjarig verjaardagsfeest SOURCE in zicht

Redactie 21-02-2019
Foto: Rolf van Koppen FotografieV.l.n.r.: Corn\u00e9 de Ruijt, Ruben van den Brink, Jan van den Brink, Kees van den Bos (laag) en Wesley Visser.

Het aftellen is begonnen. De Westlandse (rock-)coverband SOURCE viert het lustrum met een bijzonder verjaardagsfeestje. Dit gebeurt op vrijdag 22 februari in De 3 Winckels in Naaldwijk. Tijdens deze muzikale avond zal niet alleen de band het podium betreden, maar verschijnen ook een aantal (oude) bekenden van de band voor gastoptredens.

door Nancy Tielman

SOURCE kijkt er naar uit om een knallend feest te vieren samen met vrienden, familie en naar verwachting een hoop fans. Er is de afgelopen weken positief gereageerd op eerdere berichtgevingen over het jubileumoptreden. Zanger Jan van den Brink is enthousiast. "Er is veel belangstelling. Dit hebben wij niet alleen gemerkt door het grote aantal persoonlijke reacties die wij hebben ontvangen, maar ook doordat mensen bij De 3 Winckels hebben geïnformeerd hoe laat het begint en of ze nog kunnen komen." De band wil met de jubileumavond niet alleen een mooi verjaardagsfeest geven, maar ook geld inzamelen voor Stichting Avavieren. Dit goede doel organiseert aangepaste vakanties voor mensen met een beperking en hun familie. De band verzorgt vaker optredens voor goede doelen. Zo hebben zij afgelopen zaterdag in De Lier nog een optreden verzorgd voor de Stichting ALS Westland. Dat optreden was vorig jaar tijdens A Local Swim Westland als kavel geveild. De band zit inmiddels klaar in de startblokken voor aankomende vrijdag. "Voor het organiseren van de avond hebben we via sponsorpakketten financiële ondersteuning gehad van een groot aantal sponsoren. Deze sponsoren zijn ons op spontane wijze te hulp geschoten. Daar zijn we blij mee!", aldus Jan. "De avond is inmiddels tot in detail voorbereid en we hebben enkele keren geoefend met de gastmuzikanten."

T-shirt

De jubileumavond begint vanaf 21.30 uur. Toegang is gratis en iedereen is welkom. Op de avond zelf is het mogelijk om een speciaal jubileum T-shirt van de band te kopen. Niet alleen voor een leuke herinnering of omdat je fan bent, maar bij voldoende opbrengsten komen ook die opbrengsten ten goede aan het goede doel. Tijdens de avond zal de band het normale repertoire met voornamelijk jaren 80 classic rock covers ten gehore brengen. Maar er komen ook aangepaste liedjes voorbij die speciaal voor de lustrumavond samen met de gastmuzikanten worden verzorgd. Kijk voor meer informatie over de band en de jubileumavond op de website van SOURCE via www.sourcerocks.nl.