GBW-motie over Monster aangenomen

Redactie 21-02-2019
Foto: Marieke Boon (archief)

Met alleen LPF Westland als tegenstem, heeft de gemeenteraad van Westland dinsdagavond een motie van GemeenteBelang Westland (GBW) aangenomen waarin het college meer werk moet maken van het opknappen van het centrum van Monster.

De raad wil dat het college met bewoners, de Biz en MKB gaat praten over de idee├źn die zij hebben voor het centrum van Monster. Ook wil zij dat het college met een plan komt om het Kerkplein, de Zeestraat, de Choorstraat en de Molenbrink op te knappen. Panden staan er te verpauperen en parkeerproblemen spelen er al lang. Daarbij wil de politiek dat het college ook bekijkt of delen die aan het voormalige gemeentehuis en zalencentrum de Noviteit grenzen, kunnen worden meegenomen in de plannen.

Wethouder Karin Zwinkels (CDA, Economie) heeft de motie ontraden. Volgens haar kan niet 'alles 'tegelijkertijd' en noemt daarbij het werk dat de gemeente heeft in de centra van Honselersdijk en Poeldijk. De raad vindt de aanpak van Monster echter belangrijk en heeft om die reden de motie aangenomen.

Inwoonster Loeki Palmen en Biz-bestuurder Kuyvenhoven hebben de gemeenteraad toegesproken en hebben een voorschot gegeven op de bewonerswensen. Zij willen dat het straatmeubilair wordt vervangen, er meer groen in het centrum komt en er een oplossing komt voor het jarenlange parkeerprobleem. Palmen doet de raad een ideetje aan: "Gebruik leegstaande winkels als tijdelijke onderkomens voor clubjes zoals een meditatieclub of andere kleine initiatieven.''