Arbeidsmigranten in Poeldijk en Naaldwijk

Redactie 20-02-2019
Foto: PR

De Arckelweg in Poeldijk en een stuk grond aan de Lange Broekweg/Burgemeester Elsenweg in Naaldwijk zijn twee nieuwe locaties die de gemeente geschikt vindt voor de bouw van Polenhotels. Dat heeft wethouder Karin Zwinkels (CDA, arbeidsmigrantenhuisvesting) de gemeenteraad per brief laten weten.

Ook de locatie Elsenbosch wordt in de brief genoemd als nieuwe locatie, hoewel voormalig wethouder Frank Rijneveen in de vorige collegeperiode deze locatie al bekend had gemaakt.

De gemeente onderzoekt nog of de locatie aan de Arckelweg ook geschikt zou zijn voor spoedzoekers en voert daarvoor gesprekken met initiatiefnemer Watch Out. Deze locatie zou de kleinste van de drie worden; er zou plaats zijn voor 86 bedden.

Jobcenter Haaglanden en Blue Groep hebben het initiatief genomen een onderkomen voor arbeidsmigranten aan de Naaldwijkse Lange Broekweg/ Burgemeester Elsenweg te bouwen. Dit zou goed zijn voor ongeveer 290 slaapplaatsen.

Op de locatie Elsenbosch, eveneens aan de rand van Naaldwijk en Honselersdijk, maar dan richting Poeldijk, wil Homeflex een accommodatie voor driehonderd arbeidsmigranten bouwen.

De initiatiefnemers gaan voor omwonenden informatieavonden beleggen. Daarna bekijken de initiatiefnemers wat er van de reacties in de definitieve plannen kan worden verwerkt. Bewoners worden daarvan op de hoogte gehouden.