Tuan Ahn Do overtuigend Schoolschaak Kampioen

Redactie 02-03-2019
Foto: SchaakmatAlle prijswinnaars kregen een beker.

Voor het eerst levert De Hofvilla uit Wateringen de Naaldwijks Schoolschaak Kampioen. Tuan Ahn Do won 1 maart in de Ontmoetingskerk in Naaldwijk vóór Finley Stokking en Nick Buitelaar, de kampioen van 2018. De Hofvilla won de wisselbeker voor de beste school met Tuan Ahn Do, Dimitris Gkikas, Niek v.d. Veen en Ramon Hartman.

De 76 deelnemers uit Westland en Midden-Delfland speelden na voorronden in de middag in tien groepen van gelijke sterkte om de prijzen. De favorietenrol werd door Tuan Ahn Do waargemaakt. In de voorronde en in de finale won hij alle wedstrijden. Finley Stokking verloor alleen van Tuan en eindigde voor Nick Buitelaar die door verlies tegen de nummers 1 en 2 zijn wisselbeker weer moest inleveren.

De kampioenen in de andere groepen werden: Eline Voorberg (2), Tristan Kindt (3), Aron Bakker (4), Moreno Easton (5), Mark de Graaf) (6), Thijs Verbeek (7), Ava Drenthen (8), Mikaele Berhane (9) en Jack Steinfort (10). De nummers twee en drie ontvingen bij de prijsuitreiking ook een beker.

Bij de prijsuitreiking sprak Ard Dekker de wens uit dat er in 2019 betonnen schaaktafels in Westland komen om het schaken in de buitenlucht te bevorderen. Iedereen is uitgenodigd om in maart op maandagavonden van 18.30 tot 19.30 uur in de Ontmoetingskerk in Naaldwijk gratis kennis te maken met de jeugdschaakafdeling van Schaakmat Westland. Zie voor meer informatie en de einduitslagen en foto's van het 42e NSK www.schaakmatwestland.nl.