Ruitenburg Halve Westland brengt Westland in beweging

Redactie 22-03-2019
Foto: rhmDe Ruitenburg Halve Westland brengt veel mensen op de been.

Op zaterdag 23 maart staat het Westland in het teken van de loopsport. Olympus '70 organiseert dan de jaarlijkse halve marathon, de Ruitenburg Halve Westland. Net als voorgaande jaren staat er niet alleen een halve marathon op het programma.

Naast de bekende afstand over 21,3 kilometer zijn er ook wedstrijden over 5 en 10 kilometer, drie wedstrijden voor basisschoolleerlingen en wandeltochten van diverse lengtes. Wie zelf niet meedoet, kan de deelnemers langs de route toejuichen. De hardlopers finishen midden op het gezellige Wilhelminaplein in Naaldwijk, waar winkels en horeca gewoon open zijn.

Natuur

Op 23 maart klinkt om 14.00 uur op de Stokdijkkade het startschot voor de Ruitenburg Halve Westland. Sinds vorig jaar lopen de deelnemers door het nieuwe natuurgebied Poelzone, langs de Druiventuin en over de Vleermuisbrug. Om 14.00 uur vertrekken ook de deelnemers aan de Van der Windt Verpakking Run over 10 kilometer. Eerder op de middag, om 12.30 uur, gaan de lopers over 5 km (de 5 van VORM) van start.

IJsje

Om 12.00 uur wordt het parcours al vrijgemaakt voor het eerste onderdeel van de Zier Running Kidsrun. Leerlingen uit de groepen 3 en 4 starten dan op de Bachlaan voor Sporthal de Pijl voor een afstand van 500 meter. Vijf minuten later vertrekken de leerlingen uit de groepen 1 en 2 voor diezelfde afstand. Leerlingen uit de groepen 5 t/m 8 gaan om 13.15 uur op de Stokdijkkade uit de startblokken om hun krachten te meten op de 1.200 meter. Alle deelnemers aan de Kidsrun krijgen na afloop een ijsje van ijssalon LKKR! en een medaille. Bovendien wint de basisschool met gemiddeld de beste tijd een fraaie beker.

Wandelen

Net als voorgaande jaren zijn er ter gelegenheid van de Ruitenburg Halve Westland ook nu weer wandeltochten over verschillende afstanden, te weten 10, 15, 20 en 30 km. De nieuwe routes gaan door het Westland en de langere afstanden gaan ook langs de kust. Er zijn weer leuke pauzelocaties, onder meer bij De Pluktuin, recreatieplas Prinsenbos, bij OK Plant en RPC Party&Events. Onderweg krijgen de wandelaars koffie, thee en wat lekkers en bij terugkomst is er in Sporthal de Pijl ook nog gratis koffie of thee. De kosten voor deze wandeltochten bedragen 5 euro per persoon.

Inschrijven

Voor alle hardloopafstanden en de wandeltochten kunnen deelnemers zich op zaterdag 23 maart nog inschrijven in Sporthal de Pijl aan de Bachlaan 1 te Naaldwijk. Hardlopers kunnen dat doen vanaf 11.00 uur tot een half uur voor de wedstrijd en wandelaars kunnen zich tussen 8.30 en 10.30 uur inschrijven. Meer informatie op www.ruitenburghalvewestland.nl.