Gang van Zaken Vis & traiteur Jeroen Vijverberg: 'Wij hebben een winkel, een cateringbedrijf en een maaltijdservice'

Redactie 23-03-2019
Foto: Rolf van Koppen FotografieJeroen Vijverberg: \Ik heb het altijd naar mijn zin als ik bezig ben met ons bedrijf en zit overal bovenop.\

Vis & traiteur Jeroen Vijverberg is vooral bekend om zijn delicatesse viswinkel in Naaldwijk. Minder bekend is het cateringbedrijf en de maaltijdservice. Een trio van dezelfde hoge kwaliteit. Jeroen Vijverberg over zijn dagelijkse gang van zaken.

door Jan Cammeraat

Vis & traiteur Jeroen Vijverberg is meer dan een viswinkel. Niet alleen qua entourage maar ook qua assortiment. "Wij hebben meer dan een kabeljauw, haring en een lekkerbekje. In onze winkel hebben we een zeer uitgebreid assortiment, waaronder vis, vismaaltijden, vissalades en tapas. Niets wordt kant-en-klaar ingekocht; alles wordt exclusief door onze eigen koks bereid. Naast de fysieke winkel in de Rembrandtstraat hebben wij ook al enige tijd een webshop. Daar kunnen bezoekers alles bestellen wat er in de winkel verkrijgbaar is. Maar in de webshop is het assortiment nog iets uitgebreider, bijvoorbeeld met verse oesters en andere delicatessen."

Cateringbedrijf

Jeroen Vijverberg moet vooral uitdagingen hebben. De winkel alleen is niet voldoende. "Naast de winkel hebben we een cateringbedrijf. Als cateringbedrijf hebben we alles in huis wat nodig is om een partij tot een smaakvol succes te maken. We verzorgen een complete catering op locatie of leveren een buffet, barbecue, diner, walking diner of luxe hapjes. Gemiddeld hebben we tussen de tien en twintig partijen per week. We zijn met name onderscheidend door onze hoge kwaliteit en ruime aanbod. Al onze gerechten worden met de grootste zorg en vakmanschap bereid door onze inmiddels drie vaste koks Pascal, Leon en Dave. Zij bereiden zowel de maaltijden voor in de winkel als voor de catering, en sinds 2013 ook voor onze maaltijdservice."

Maaltijdservice

"Alweer bijna 6 jaar geleden zijn we gestart met het leveren van verse maaltijden. Achterliggende gedachte is dat vooral oudere mensen klagen dat zij het eten dat zij van andere maaltijdservice kregen, niet lekker vonden. Het opzetten van de maaltijdservice heeft veel voorbereidingen nodig gehad. Alles moest kloppen en de maaltijdservice moest dezelfde kwaliteit bieden als de maaltijden in de winkel en de catering. We maken uitsluitend verse maaltijden en werken niet met diepvriesproducten. We onderscheiden ons ook doordat onze klanten hun eigen driecomponenten maaltijd kunnen samenstellen. Klanten kunnen kiezen uit tien soorten vlees, drie soorten vis, drie vervangers, tien soorten groenten, acht soorten aardappelen, twee soorten pasta. Ook zitten er per week een aantal compleet maaltijden bij en sinds 1 januari kunnen er via de webshop hip en trendy maaltijden besteld worden. Dit alles om mee te gaan met de nieuwe maaltijdtrends en ook het jongere publiek te trekken. Iedere week een andere samenstelling dus nooit hetzelfde. En als een klant het eerst wilt uitproberen, krijgen zij een gratis maaltijd. Heeft een klant geen magnetron? Dan krijgen ze die van ons in bruikleen. Onze maaltijdservice groeit nog steeds, ook leveren we aan bedrijven die structureel overwerken. En ook zij kunnen gebruik maken van onze in bruikleen gestelde magnetrons of zelfs een koelkast. Dit omdat onze maaltijden altijd koud worden aangeleverd. Wij leveren zo'n 600 maaltijden per week in de regio Westland, Den Haag en Rotterdam. Dat heeft als resultaat dat we inmiddels best wel krap zitten met de ruimte. Ik wil alles echter onder 1 dak hebben. Dan is het overzichtelijk."

Zevendaagse werkweek

Als Jeroen uitlegt hoe zijn werkweek eruit ziet, valt het op dat zijn werkweek zeven dagen telt. "Voorop gesteld: we werken met een zeer gedreven team van ruim vijftien medewerkers. We staan altijd voor elkaar en voor de klant klaar. Ik kan echter heel slecht stil zitten. Mijn vrouw en compagnon Sandra moet mij eerder remmen dan aanmoedigen. Ik begin maandag met het schoonmaken en onderhouden van de winkel. Daarnaast ben ik elke dag in de winkel en houd ik mij bezig met het leveren van onze verse maaltijden. Als ik zaterdag de deur van de winkel achter mij dicht trek, ga ik vaak nog voor de catering op pad. En als ik dan zondag in mijn vrijetijdskleding de cateringspullen weer ophaal, voelt het alsof ik vrij ben. Ik heb het altijd naar mijn zin als ik bezig ben met ons bedrijf en zit overal bovenop." Op de vraag: 'Doe je nog aan sport?', glimlacht Jeroen ten slotte. "Ik doe aan drie takken van sport: een winkel, een cateringbedrijf en een maaltijdservice. Dat lijkt mij op dit moment wel voldoende."

Vis & traiteur Jeroen Vijverberg is te vinden aan de Rembrandtstraat 1B in Naaldwijk. Bel 0174-622879, bezoek www.vistraiteur.nl of mail naar catering@vistraiteur.nl voor meer informatie.