Derde Polenhotel Maasdijk uitgesloten

Redactie 20-03-2019
Foto: Marieke Boon

Het plan van NL Jobs voor de bouw van een tweede Polenhotel in Maasdijk wordt gewoon behandeld. Dat gebeurt op basis van het oude bestemmingsplan dat geldig was toen het uitzendbureau het plan inleverde bij de gemeente. De komst van een derde Polenhotel in Maasdijk is uitgesloten. Daarvoor heeft de gemeenteraad dinsdagavond een amendement van Westland Verstandig en LPF Westland aangenomen.

Een hoop woorden, technische verhandelingen en verwarring gingen vooraf aan het besluit. Maar uiteindelijk is in het nieuwe bestemmingsplan dat voor Honderdland geldt, een passage geschrapt. Dat zorgt ervoor dat de komst van een derde Polenhotel wordt voorkomen. De weg voor de bouw van een tweede arbeidsmigrantenhotel is nog steeds vrij.

Daarnaast zorgt het amendement er volgens Peter Duijsens fractievoorzitter van Westland Verstandig voor dat de kans op een vervangend plan kleiner wordt. Als NL Jobs geen vergunning krijgt voor de bouw van het tweede Polenhotel, dan wordt de kans op een vervanger ervan kleiner.

Dat NL Jobs geen vergunning krijgt, is niet erg aannemelijk. Wethouder Cobie Gardien (LPF, Ruimtelijke Ordening) heeft de raad nog eens duidelijk gemaakt dat het uitzendbureau veel ervaring heeft met de bouw van hotels en precies weet hoe zij zaken rond moeten krijgen.

Remmert Keizer, fractievoorzitter van GemeenteBelang Westland vindt dat het amendement de tegenstanders van een tweede Polenhotel op Honderdland valse hoop biedt. "Het college gaat binnen het oude bestemmingsplan meewerken aan de bouw van een tweede Polenhotel op Honderdland.'' Reden voor hem en zijn fractie om tegen het amendement te stemmen.

De fracties van GroenLinks, D66 en PvdA stemden overigens ook tegen.