Ton voor nachtelijke beveiligers

Redactie 20-03-2019
Foto: []

Westland besteedt 100.000 euro aan particuliere beveiligingsbedrijven. De ton voor beveiligingsbedrijven is er na een eerder aangenomen LPF-motie gekomen. Verder heeft de raad het Westlands veiligheidsbeleid unaniem aangenomen.

Oppositiepartij Westland Verstandig had het geld liever gestoken in twee extra bijzondere opsporingambtenaren (boa). Die kunnen beter ingrijpen bij overlastgevende situaties. Daarnaast hebben boa aangegeven dat zij met een capaciteitstekort zitten. Verder voert WV aan dat op korte termijn toch extra boa's nodig zijn en heeft daarom een amendement ingediend.

LPF Westland brengt daar tegenin dat boa's vooral overdag aan de slag zijn. De beveiligingsbedrijven worden juist 's nachts ingezet. Volgens de fractie is extra beveiliging in de nachtelijke uren gewenst, omdat er volgens de partij dan 1,5 politieauto beschikbaar is. Te weinig volgens de fractie en ook volgens de raad.

D66 wil niet dat politie ingrijpt als zij vijf of minder wietplanten voor medicinaal gebruik bij particulieren aantreft. Een particulier moet dan wel in het bezit zijn van een doktersverklaring. Daarvoor heeft D66 een amendement ingediend. Burgemeester Bouke Arends wil hierover niet in gesprek met politie en justitie.

Beide amendementen hebben het niet gehaald.