Recordaantal deelnemers Westlandse halve marathon

Redactie 25-03-2019
Foto: Olympus'70Dominic Bersee was de snelste heer op de 21,3 kilometer.

De Ruitenburg Halve Westland bracht zaterdag 23 maart een recordaantal hardlopers op de been. Bij de halve marathon verschenen maar liefst 678 deelnemers aan de start. Winnaar van dat 'koningsnummer' was Dominic Bersee van Olympus '70. Hij finishte in 1.11.19. Marlies Jongerius, de laatste jaren altijd goed voor een podiumplek op de 10 km, was de snelste vrouw op de halve marathon. Zij kwam na 1.22.51 over de streep.

5 en 10 kilometer

Eerder op de dag waren de deelnemers aan de '5 van VORM' op weg gegaan. Tom de Gelder, vorig jaar nog derde, ging er in 15.17 met de winst van door. Bij de vrouwen kwam de zestienjarige Isa Leen, vorig jaar tweede, als eerste over de finish in 17.42.

Bij de Van der Windt Verpakking Run over 10 kilometer bleek Farid L'jahhaoui van Haag Atletiek met 33.04 de snelste atleet. Hij liet Erwin Sparreboom en Issak Berhane achter zich. Bij de vrouwen ging Luula Weldegebrial met de eer strijken. Zij klokte 35.59.

Kidsrun

Om 12.00 uur al werden de allerjongste atleten weggeschoten voor een wedstrijd over 500 meter. Bij groep 1 en 2 kwam Silvie Veenman als eerste over de streep. Zij liet ook de snelste jongen, Nijs Steenhuis, achter zich. Van groep 3 en 4 bleek Wessel Noordam de snelste jonge en Luna van Akelijen het snelste meisje.

De Zier Running Kidsrun over 1.200 meter werd voor de tweede keer op rij gewonnen door Torsten Meijer. Tess Homan stond maar liefst voor de vierde keer op het hoogste podium als snelste meisje op deze afstand.

Aan de kidsrun deed een recordaantal van 603 kinderen mee en dat waren er weer meer dan vorig jaar. Alle deelnemertjes werden beloond met een medaille en een ijsje van IJssalon LKKR!

Wandelaars

Traditiegetrouw is aan het jaarlijkse hardloopevenement ook een wandeltocht gekoppeld. Wandelaars konden kiezen uit afstanden van 10, 15, 20 of 30 kilometer. In totaal trokken 750 deelnemers door het Westland en ook dat waren er weer meer dan vorig jaar. De organisatie van de Ruitenburg Halve Westland kijkt dan ook tevreden terug op een geslaagde 22e editie van het jaarlijkse loopevenement. Dankzij het enthousiasme van de deelnemers én de inzet van heel veel vrijwilligers wisten zij een mooi sportief feest te realiseren.