30 jaar Broos Verspreidingen: 'Wij zijn de stille kracht achter de schermen'

Redactie 30-03-2019
Foto: Rolf van Koppen Fotografie - Marit StormArend en Dinanne Broos: \De kranten liggen niet zomaar op de deurmat.\

Met 450 bezorgers en bijna tien vaste medewerkers zorgt Broos Verspreidingen uit Maasdijk ervoor dat er iedere week interessant drukwerk op uw deurmat ligt. Broos viert dit jaar zijn 30-jarig jubileum. Nostalgie voor het verleden en klaar voor de toekomst.

door Jan Cammeraat

Drijvende krachten achter Broos Verspreidingen zijn oprichter Arend Broos en zijn vrouw Dinanne. Arend weet nog hoe het allemaal begon. "Mijn vader had een krantendepot in Maasdijk. Op mijn zesde hielp ik al mee met het insteken van folders in de kranten. En tijdens vakanties van mijn ouders was ik verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van het depot. De verspreiding van kranten en folders kreeg ik dus met de paplepel ingegoten. Tot mijn 27-ste heb ik nog in de tuin gewerkt. Daarna heb ik besloten het depot van mijn vader over te nemen en actief op zoek te gaan naar meer depots en aanvullende werkzaamheden. De focus ligt vooral op de huis-aan-huis verspreiding en niet op de geadresseerde bezorging."

Verspreiding

Dinanne is 13 jaar geleden als administratief medewerkster in dienst gekomen bij Broos Verspreidingen. Inmiddels zijn Arend en Dinanne getrouwd en runnen zij samen dit mooie bedrijf. "Wij werken voor verschillende krantenuitgevers in onder andere Westland, Hoek van Holland, Maassluis en Midden-Delfland. De bezorging is onderverdeeld in de bezorging van circa 10 verschillende huis-aan-huisbladen en ongeveer honderdduizend folderpakketten per week. De losse pakketten worden tussen zaterdag en dinsdag bezorgd. Daarnaast verspreiden wij folders die worden bijgesloten in de kranten die wij bezorgen."

Bezorgers

"Ons team van 450 bezorgers is onderverdeeld in krantenbezorgers en folderbezorgers. Iedere week zijn er zieken of afzeggingen die ervoor zorgen dat wij de verdeling van de wijken moeten aanpassen. Dat is elke week weer een hele uitdaging. Daar vergissen mensen zich nog wel eens in. De kranten liggen niet zomaar op de deurmat. Wat dat betreft zijn wij de stille kracht achter de bezorging. Om het werken iets minder hectisch te maken, hebben wij sinds vorig jaar een bezorgersapp waarop onze bezorgers zelf hun gegevens, stratenlijst, verdiensten e.d. kunnen ophalen. We zijn nu aan het kijken hoe we deze app kunnen uitbreiden en door ontwikkelen."

Service

"De folderpakketten worden per postcodegebied samengesteld. Dat betekent dat onze klanten zelf kunnen kiezen in welke straat hun folders bezorgd worden. Daarnaast stellen wij folderpakketten samen voor andere distributiebedrijven. Dat zijn vaak kleinere bedrijven die niet in staat zijn om een investering te doen voor de geavanceerde machines en apparatuur die daarvoor nodig is. Wij worden ook regelmatig rechtstreeks benaderd om een folder voor lokale winkeliers te verspreiden. Dat kan voor de bakker op de hoek of de lokale makelaar. Voor sommige klanten verzorgen wij ook het drukwerk in eigen huis, zodat zij nergens omkijken naar hebben. Via onze vernieuwde website kan direct een bestelling gedaan worden voor het verspreiden of drukken van een folder. Wij zijn bij alle facetten van de productie persoonlijk betrokken om de kwaliteit te garanderen. Kwaliteit leveren gaat boven alles!"

Toekomst

De afgelopen jaren is er enorm veel veranderd. Niet alleen een groei in het aantal titels en folderpakketten, maar ook is er fors geïnvesteerd in de automatisering van de werkzaamheden. Het geeft aan dat Arend en Dinanne de toekomst heel positief tegemoet zien. "Wij zijn er van overtuigd dat drukwerk altijd zal blijven bestaan en verspreid zal worden. Sterker nog, de laatste jaren zien wij dat bedrijven graag van onze diensten gebruik maken omdat zij zich met digitale informatie niet meer kunnen onderscheiden. Zij willen weer graag fysiek op de deurmat van hun doelgroep liggen. Onze klanten zijn zeer tevreden, met als resultaat dat wij nog steeds groeien. Wij vinden het fantastisch om onze klanten te helpen met het produceren en verspreiden van folders en kranten. Al 30 jaar!"

Bezorger worden?

Broos Verspreiding is altijd op zoek naar zorgvuldige en betrouwbare bezorgers. Zowel voor de folderbezorging als voor de bezorging van huis-aan-huisbladen. Heb jij wel zin in een leuke bijverdiensten? Laat het ons weten via info@broosverspreidingen.nl.