Handbalsters Quintus spelen in één week drie halve finales

Redactie 06-04-2019
Foto: Max van ZijderveldJill van der Zeijden in de aanval tijdens de thuiswedstrijd tegen het Spaanse Rincon Fertilidad Malaga.

Het is voor de handbaldames van Quintus een week die volledig in het teken staat van halve finales. Afgelopen zondag speelden zij de eerste halve finale van de play-offs om het landskampioenschap, op dinsdagavond stond de halve finale van de landelijke beker op het programma en aanstaande zondag is het tijd voor de halve finale van de Challenge Cup.

"Echt een ontzettend druk programma", zegt trainer/coach René Zwinkels. "Maar het is natuurlijk heel mooi dat we voor alle drie de prijzen nog in de race zijn en dus doen we ons best elke wedstrijd zo goed mogelijk te spelen."

Mooie vooruitgang

De dames van Quintus presteren al jaren goed op het hoogste niveau in Nederland, maar dat ze nu ook in het Europese speelveld goed meedraaien is volgens Zwinkels een hele mooie vooruitgang. "Het spel van de buitenlandse ploegen is toch vaak wat fysiekeren harder dan dat wij in Nederland gewend zijn. En daarnaast zijn het meestal ook nog eens semiprofessionele ploegen, terwijl onze meiden het handballen allemaal naast hun studie of werk doen. Dat maakt dit een extra mooie prestatie."

Poolse ploeg

Begin maart speelde de Heulse ploeg de kwartfinale van de Challenge Cup tegen het Spaanse Rincon Fertilidad de Malaga. "Een hele snelle ploeg die heel offensief speelde om op die manier onze schutters uit hun spel te halen. Het waren twee zware wedstrijden, maar we wisten zowel de uit- als thuiswedstrijd met 3 punten verschil te winnen. Een heel mooi resultaat." Komende zondag komt het Poolse SPR Pogon Szczecin naar Kwintsheul voor het eerste duel in de halve eindstrijd om de Europese beker. "Ik verwacht dat dit weer een hele andere wedstrijd zal worden dan tegen de Spanjaarden. Het spel van de Poolse dames is goed te vergelijken met ons eigen spel; het is heel degelijk en fysiek. Ik verwacht dan ook dat het een harde pot gaat worden. Maar het is wel een spel dat ons goed moet liggen en ik denk ook zeker dat er een reële kans is dat wij punten kunnen pakken."

Meer rust

De wedstrijd tegen SPR Pogon Szczecin begint zondag 7 april om 16.00 uur in de Eekhouthal in Kwintsheul. De uitwedstrijd wordt dan een week later, op zaterdag 13 april, gespeeld. Waar er bij eerdere wedstrijden in de Challenge Cup nog wel eens voor werd gekozen om de twee wedstrijden in één weekend te spelen, heeft Zwinkels nu bewust gekozen voor meer rust tussen de twee wedstrijden. "Dit soort wedstrijden vragen zoveel energie van de speelsters dat een paar dagen herstel echt nodig zijn voor een goed resultaat."