'Verhuizing WOS in gemeenteraad juni'

Redactie 04-04-2019
Foto: Archief - Gerard VellekoopHet team van WOS Media.

Het gaat traag, maar het wordt wel wat tussen de lokale omroep WOS en De Leuningjes, tegenwoordig de Veiling. Wethouder Piet Vreugdenhil komt in juni met een uitgewerkt voorstel over de huisvesting van de WOS in de Veiling. Daarmee heeft hij GemeenteBelang Westland (GBW) tevreden kunnen stellen.

GBW besprak woensdagavond hun motie in de commissie. In de motie vraagt GBW de wethouder in mei met een voorstel naar de gemeenteraad te komen. Dat gaat Vreugdenhil niet halen, zo liet hij woensdag weten, maar een maand later kan hij er wel mee komen. GBW vindt dat geen punt.

Volgens Vreugdenhil is er een krediet van 1,8 miljoen om de Veiling geschikt te maken voor de huisvesting van de WOS. De plannen zijn er ook en de aanbesteding eveneens.

Naast het krediet komen er kosten voor verhuizing, vernieuwing van de buitenkant en duurzaamheidsmaatregelen zoals zonnepanelen bij. D66'er Maxim van Ooijen wijst erop dat de verhuizing een uitgelezen moment is om ook de studioapparatuur te vernieuwen. Volgens de wethouder is daarvoor net zoals voor de aankleding van de buitenkant van het pand, een ruime 2 miljoen euro voor nodig.

Verder zoeken de WOS en de Veiling naar een nieuwe samenwerkingsvorm. Juridisch kent dat nog heel wat haken en ogen, zo legt Vreugdenhil de raadsleden uit. Daarom ook verloopt de ontwikkeling langzaam, zegt hij. De eerste plannen voor een vestiging van de WOS in Poeldijk dateren van eind 2017.

De WOS deelt het pand in 's-Gravenzande met kinderdagopvang Okidoki. Na de verhuizing kan die wellicht uitbreiden.

De gemeenteraad gaat het voorstel over twee maanden zien.