Start aanleg warmtenet Rijnvaart in het Westland

Redactie 12-04-2019
Foto: HVCDe aanleg van het warmtenet in Rijnvaart is begonnen.

Circa 5000 nieuwbouwwoningen in het Westland hebben een aanbod gekregen om de komende jaren aan te sluiten op het warmtenet Westland. Daarmee wordt grootschalige nieuwbouw met lokale en duurzame warmte in deze regio een feit. De komende maanden krijgen alvast 155 woningen een warmtenetaansluiting. De werkzaamheden daartoe zijn begonnen in Rijnvaart, tussen Naaldwijk en 's-Gravenzande.

Ontwikkelingsmaatschappij Het Nieuwe Westland (ONW) is samen met de ontwikkelaars in nieuwbouwwijk Rijnvaart overeengekomen om aardgasvrij te bouwen. De vier ontwikkelende partijen sluiten de woningen aan op het aan te leggen warmtenet: Heijmans, Weboma, Van Mierlo Bouw & Ontwikkeling en Wonen Wateringen.

Het warmtenet Rijnvaart gaat op termijn onderdeel uitmaken van het Westlands warmtenet waar meerdere aardwarmtebronnen en restwarmte uit de Rotterdamse haven warmte aan leveren. Rijnvaart maakt onderdeel uit van de gebiedsontwikkeling Waelpark dat ruimte biedt aan bijna 1.000 woningen met een groene en waterrijke zone door de woonwijk.