Nieuwe toekomst voor partycentrum De Binnenhof

Redactie 28-04-2019
Foto: De BinnenhofJolanda van Uffelen en Robert van Holsteijn voor de vernieuwde Binnenhof in Naaldwijk.

Partycentrum De Binnenhof in Naaldwijk, gelegen naast de Adrianuskerk, heeft ter gelegenheid van haar 60-jarige jubileum een complete metamorfose ondergaan. Met behoud van de warme en vertrouwde sfeer is het gebouw van binnen en van buiten volledig gerenoveerd en gemoderniseerd. De vernieuwing gaat verder met de komst van Jolanda van Uffelen, die naast uitbater Robert van Holsteijn nu mede-exploitant van het partycentrum is.

Sinds het bestaan van De Binnenhof zijn de activiteiten in en om het gebouw altijd divers geweest. Van ontmoetingscentrum tot uitvaart, van verhuur aan zakelijke gebruikers tot scouting, van bruiloft tot jubileumfeest: velen vinden hun weg naar de multifunctionele Binnenhof. Met het 60-jarige bestaan als aanleiding, is er in de afgelopen twee jaar hard gewerkt om dit alles ook in de toekomst mogelijk te blijven maken.

Vernieuwing

Robert van Holsteijn (56), al ruim 19 jaar uitbater van De Binnenhof, vertelt trots: "Bijna iedere dag van de week zijn hier activiteiten. Zo zijn wij graag gastheer voor diverse verenigingen en zakelijke bijeenkomsten, maar weet men ons ook te vinden voor een babyborrel, quiz-avond of verjaardagsfeest. Om de verwachtingen van onze gasten te kunnen blijven overtreffen, was vernieuwing noodzakelijk." Robert laat al pratend de sfeervolle bar en de gerenoveerde zaal zien, die wordt schoongemaakt na het feest van de voorgaande avond. Hij vervolgt: "De renovatie is een succes: het is ongelofelijk hoe aangenaam verrast de bezoekers steeds weer zijn over het resultaat. Vaak hoor ik gasten zeggen dat ze al jaren over de Secretaris Verhoeffweg rijden, maar geen idee hadden dat Naaldwijk zo'n mooi en stijlvol partycentrum heeft."

Gastvrouw

Om de modernisering verder vorm te geven, is Jolanda van Uffelen (29) als mede-exploitant nu een extra aanspreekpunt voor de gasten en is zij verantwoordelijk voor het aansturen van alle feesten en evenementen. Daarnaast houdt zij zich ook bezig met de online en offline presentatie van De Binnenhof. Jolanda vertelt: "Toen ik hier op mijn 16e begon, heeft de horeca mijn hart veroverd. Dat mijn toekomst hier zou liggen, kon ik op dat moment nog niet vermoeden. Met mijn opleiding op de hogere hotelschool en mijn ervaring als ondernemer, maar bovenal met het plezier om gastvrouw te zijn, weet ik zeker dat we een mooie toekomst tegemoet gaan." Op het grote scherm in de vergaderruimte opent Jolanda de nieuwe website die zij heeft laten ontwikkelen (www.indebinnenhof.nl - red.) en vervolgt: "Zoals je hier kunt zien hebben we voor ieder soort feest en budget iets te bieden, maar altijd van de hoogste kwaliteit. Dat is onze kracht."

Professionalisering

Het partycentrum is eigendom van Stichting Jeugd- en Parochiehuis De Binnenhof. Lars Boellaard, voorzitter van deze stichting, geeft aan: "Het resultaat van de vernieuwing van het gebouw en de professionalisering van de organisatie is enorm. Als stichting hechten we veel waarde aan de oorsprong van ons bestaan. Om onze sociale functie inhoud te geven, stellen we de zaal regelmatig belangeloos ter beschikking aan bijvoorbeeld kerkelijke en maatschappelijke instellingen, of worden ruimtes verhuurd tegen een gereduceerd tarief. Die mix van charitas en commerciƫle exploitatie maakt De Binnenhof uniek!"