Ploeteren voor het goede doel tijdens Heijdse omloop

Redactie 04-05-2019
Foto: Rien ZeemanWynfrith Meijwes klimt het duin op, Issak Berhane volgt hem op de voet.

Volgende week vrijdag 10 mei wordt de 13e editie van de Omloop van Ter Heijde gehouden. Kinderen rennen een ronde door het dorp terwijl de recreanten zich stuk mogen lopen op het strand.

Zoals ieder jaar begint het hardlopen in Ter Heijde om 19.00 uur met Piet Looije Jeugdloop t/m 8 jaar over 600 meter. Tien minuten later loopt de jeugd van 9 t/m 12 jaar 1300 meter. Tien minuten later mogen de kinderen van 9 tot en met 12 jaar 1.300 meter lopen. Om 19.30 uur begint de Van Nierop Recreatieloop over 5 kilometer en om 20.15 de Spruijt Advies Omloop Ter Heijde over 10 kilometer. Nieuw dit jaar is dat de lopers een goed doel steunen. Voor elke inschrijving voor die laatste twee afstanden doneert de organisatie 1 euro aan Strandgoed Logies & Respijt in Ter Heijde, een logeerhuis voor mensen met een lichamelijke beperking of een lichte vorm van dementie.

Route

De start en finish van alle lopen zijn in de Trompstraat. De kinderen lopen een ronde door het dorp en de recreanten gaan na de start via de Pietersonstraat en de Slaperdijk door het duingebied. Bij het Schelpenpad gaat de route linksaf. Over het duin heen gaan de lopers het strand op. Na ongeveer 1500 meter ploeteren, klauteren de hardlopers bij de strandopgang Strandweg het duin weer op om uit te komen in het dorp. Wie kiest voor de 10 kilometer mag deze ronde tweemaal afleggen.

De 5 kilometer werd vorig jaar ruim gewonnen door Olympus'70-trainer Arthur van Dijk. De Monsternaar had 17:57 nodig voor de afstand. Hij werd gevolgd door verenigingsgenoot René van der Stap (18:28) en Vincent Tas van AV 40 (18:36). Birgit Vanson van Haag Atletiek was de snelste dame in 22:05. Zij werd gevolgd door Marina Voronina van dezelfde vereniging (22:12) en Cindy Barendse uit Monster (25:05). Op de 10 kilometer ging Wynfrith Meijwes van Haag Atletiek er met de winst vandoor met een tijd van 37:02. Issak Berhane van AV Sparta werd tweede (37:24) en Dominic Bersee van Olympus'70 derde (38:05). Hendrike Oosterhof van The Hague Road Runners was de snelste dame in 43:47, gevolgd door Vanessa Hartman van Voorne Atletiek (44:23) en Jill de Gier van AV Phoenix in 44:59.

De 5 en de 10 maken deel uit van het Agium Runcircuit. In dit regionale runcircuit worden de prestaties van atleten die aan de diverse regionale hardloopwedstrijden meedoen met elkaar vergeleken op basis van ijktijden.

Loterij

Alle deelnemers krijgen na afloop een t-shirt. De kinderen krijgen er ook een medaille bij. Geldprijzen zijn er voor de top drie bij de dames en de heren. De eerste drie in alle leeftijdscategorie√ęn op de tien kilometer. Voor de beste drie jongens en meisjes zijn er speciale t-shirts. Na afloop is er een gratis loterij voor alle aanwezigen met als hoofdprijs een prachtige fiets van Peter van Leeuwen Tweewielers.

Inschrijven kan op de wedstrijddag zelf vanaf 18.00 uur in dorpshuis Het Vrondel. De kinderlopen kosten 2 euro en de lange afstanden kosten op de dag zelf 10 euro. Wie zich voor 3 mei via de website inschrijft krijgt 2 euro korting. Zie www.omloopterheijde.nl.