Hines neemt vastgoed abc westland over

Redactie 07-05-2019
Foto: Frank van der BurgHet team van abc westland met v.l.n.r: Cor Bouwman, Suzanne Kester, Rob van Os, Herwi Rijsdijk, Ed Duijnisveld, Aad Silvester en Annemarie van Ruijven.

Het Poeldijkse bedrijventerrein abc westland, voorheen bekend als ABC Westland, heeft met Hines overeenstemming bereikt over de overname van het vastgoed op haar bedrijventerrein in Poeldijk. "De overname van het vastgoed van abc westland is volledig in overeenstemming met de groeiambities van abc westland en Hines", zegt Herwi Rijsdijk, directeur van abc westland. "Met de overname van het vastgoed van abc westland door de internationale vastgoedinvesteerder Hines, versterken wij, abc westland, onszelf zodat we beter kunnen inspelen op de wensen van de klanten en het geeft ons ook een uitgangspositie om het bedrijventerrein samen met Hines verder uit te breiden. Het is en blijft onze drijfveer om een waardevolle plek te creëren voor vooruitstrevende nationaal en internationaal opererende ondernemers in de agri- en foodsector. De aangeboden hoogwaardige bedrijfsruimte, met een goede bereikbaarheid, op een duurzaam bedrijventerrein middenin het Westlands productiegebied zijn een garantie voor succes. Wij bieden organisaties ruimte om te ondernemen, staan 24 uur per dag in dienst van de ondernemers en stimuleren de onderlinge samenwerking. Deze overname stelt abc westland in staat om te blijven investeren in ontwikkeling, uitbreiding en innovatie met hetzelfde managementteam en een kapitaalkrachtige eigenaar", aldus Rijsdijk.

Dit jaar bestaat abc westland twintig jaar en inmiddels omvat het bedrijvenpark ruim 55 hectare grond. Het terrein huisvest er meer dan 100 bedrijven, actief in de agri- en foodsector. In 1999 kochten Royal FloraHolland, Van Rijn en Valstar het voormalige veilingcomplex Westland-Noord om de groenten- en fruitsector voor het Westland te behouden en om het een eigen plek te geven op een particulier bedrijventerrein. Met de verkoop van het onroerend goed aan Hines, faciliteert abc westland een volgende stap in de ontwikkeling van de bedrijven in de agri- en foodsector.

Hines is een wereldwijd opererende private equity vastgoedorganisatie opgericht in 1957. Met investeringen van meer dan $120 miljard in meer dan 200 steden in 24 landen en ruim 100 actieve ontwikkelingsprojecten wereldwijd is Hines een van de grootste, toonaangevende en meest gerespecteerde vastgoedorganisaties wereldwijd.