Bestuur Westland Boksgala: 'Het heeft nu al onze stoutste verwachtingen overtroffen'

Redactie 17-05-2019
Foto: SD CommunicatieV.l.n.r: Roy Wensveen, John Dupuis, Pauline Verhagen, Shirley Schelkers en Arjan Ruinard. Op de foto ontbreekt bestuurslid Susan van Schie.

Wat begon als een ludiek idee is in ruim een half jaar uitgegroeid tot een groots evenement dat zijn weerga niet kent: de eerste editie van het Westland Boksgala vindt komende zaterdag plaats in De Veiling in Poeldijk. Er is al ruim 60.000 euro opgehaald voor het goede doel Stichting Droom je Thuis, maar er kan door Westlanders nog altijd gedoneerd worden.

"Zou dat iets zijn om ook in Westland te organiseren?", zei bestuurslid John Dupuis - al enige jaren betrokken bij een soortgelijk boksevenement in Rotterdam - tijdens de Vastgoedborrel in 2018 in het Tramhuisje tegen Roy Wensveen. "Ik vond het meteen een prima idee", zegt medebestuurslid Roy. "Tijdens de Naaldwijkse Feestweek hebben voorzitter Shirley Schelkers en ik al diverse mensen aangesproken en vrijwel iedereen reageerde meteen enthousiast. Binnen de kortste keren hadden we het bestuur en deelnemersveld compleet en waren de tafels voor de slotavond verkocht. Natuurlijk koppelden we er een goed doel aan, dat werd Stichting Droom je Thuis. De afgelopen maanden stonden in het teken van de voorbereidingen op het gala, zowel voor ons als bestuur als voor de boksers, die zich gedurende zo'n half jaar intensief hebben voorbereid op hun bokswedstrijd."

Lief en leed

Met name de voorbereidingen van de deelnemers hebben soms letterlijk en figuurlijk hun sporen nagelaten. "De veelal ondernemende deelnemers zijn de afgelopen maanden tijdens tal van activiteiten enorm naar elkaar toegegroeid", weet Shirley. "Ze hebben echt lief en leed met elkaar gedeeld. Daarnaast waren de bokstrainingen onder leiding van Arjan Ruinard van Defence Academy pittig, al stond en staat de veiligheid natuurlijk altijd voorop. Daarom werd er zondag 12 mei ook een rondje proef gebokst onder supervisie van de boksbond. Inmiddels is iedereen er klaar voor en gaan we zaterdag met elkaar genieten van hopelijk een prachtige avond, die in het teken staat van sport, gezelligheid, saamhorigheid en natuurlijk het goede doel."

Droom je Thuis

Het bestuur van Westland Boksgala heeft als goede doel gekozen voor Droom je Thuis. Deze stichting is een ouderinitiatief dat voorziet in een kleinschalige woon- en of verblijfsgroep voor kinderen en jongvolwassenen met een meervoudige beperking. Voor de inrichting van de (nog te bouwen) woning aan het Zuideinde in Naaldwijk, met daarin onder meer 12 individuele appartementen, is uiteraard geld nodig, ondanks dat de huisvesting en zorg voornamelijk door bewoners en wettelijke voorzieningen worden vergoed. "Een prachtig goed doel, dat meteen door iedereen werd omarmd", aldus bestuurslid Paulline Verhagen, die zeer betrokken is bij de concrete uitvoering van de organisatie van het event. "Het wordt echt prachtig en sfeervol. Wij hebben er als bestuur heel veel zin in, zeker ook omdat het traject naar het gala prima is verlopen. Het heeft daarom nu al onze stoutste verwachtingen overtroffen. Daarom is het vrijwel zeker dat de 1e editie een vervolg krijgt."

Doneren via www.westlandboksgala.nl

Draagt u als Westlander de Stichting Droom je Thuis en de deelnemende boksers ook een warm hart toe, dan kunt u dit laten blijken via een gift. Groot of klein, elk bedrag is welkom. Ga voor een donatie naar de website van Westland Boksgala en klik op de button Doneren. Bij voorbaat dank voor uw bijdrage!

Wie boksen er tegen elkaar tijdens het Westland Boksgala?

Komende zaterdag is het de beurt aan de deelnemers om het publiek te vermaken met 12 hopelijk spannende en aantrekkelijke bokspartijen van 3 x 2 minuten. Welke boksers nemen het tegen elkaar op in de ring?

Partij 1: Stef Heemskerk - Remmert Keizer

Partij 2: Frank Meijnders - Sven van der Meer

Partij 3: Monique Barendse - Linda Jongeleen

Partij 4: Jules Heemskerk - Eric de Winter

Partij 5: Edwin Veenman - Paul van der Helm

Partij 6: Elco Batenburg - Jack van der Ende

Partij 7: Anne Marije Captijn - Sylvia Persoon

Partij 8: Ferry van den Berg - Jan Kester

Partij 9: Rick de Vroom - Tim van der Meer

Partij 10: Jan Olsthoorn - Max Leerdam

Partij 11: Jasper Wanders - Roy Wensveen

Partij 12: Johan Leerdam - Giel Biersteker

Spel 'Wordt jij de King of the Ring'

Word jij King of the Ring van de Westland Boksgala poule georganiseerd door Koning Sport? In deze poule voorspel je de uitslag van de 12 bokswedstrijden van onze 24 Westlandse boksers. Schrijf je in via onderstaande link! Deelname kost € 10,- en gaat volledig naar het goede doel 'Stichting Droom je Thuis'. Je ontvangt een bevestigingsmail met het verzoek het inschrijfgeld over te boeken. Via www.koningsport.nl/poules/westland-boksgala-2019/poule-203.