Kunst-en atelierroute start met battle

Redactie 16-05-2019
Foto: WITLeden van WIT, met Arnold Beugelsdijk als tweede van links, zijn druk bezig met de laatste voorbereidingen.

De zevende editie van de Westlandse kunst- en atelierroute start dit weekend met een heuse battle tussen een drietal kunstenaars.

Westlands Kunstenaarscollectief WIT organiseert op zaterdag 18 en zondag 19 mei tussen 11.00 en 17.00 uur voor de zevende keer de artistieke route in Naaldwijk, 's-Gravenzande en Monster. De aftrap van het culturele weekend krijgt dit keer wat extra kleur: op vrijdagavond 17 mei wordt in Kunsthuis 18 in Naaldwijk om 20.45 uur een 'kunstbattle' tussen drie kunstenaars gehouden. "Deze act wordt zeker de moeite van het bezoeken waard," vertelt Arnold Beugelsdijk van WIT. "De battle wordt ondersteund door een acteur die de Westlandse kunstroute opent en een muzikant. Ook exposeren diverse deelnemende kunstenaars één werkstuk zodat men meteen een goed overzicht krijgt van wat er tijdens de kunstroute allemaal te zien is. Iedereen die dat wil kan deze start bijwonen als start van het bijzondere kunstweekend."

Aanbod

Zo'n overzicht kan geen kwaad, want het aanbod is weer zeer divers en uitgebreid. Arnold: "In totaal laten 60 beeldend kunstenaars hun werk zien. Dat doen ze in hun eigen atelier of op een leuke locatie. We zijn heel blij met de vijf scholen die de kunstenaars extra ruimte bieden. Door de grote verscheidenheid aan deelnemende kunstenaars is een breed aanbod aan onderwerp en vormgeving. Denk aan portretten, fotografie, objecten in 3D, indrukwekkend abstract werk, keramiek en collages. Maar ook zijn er kleuretsen, ruimtelijke installaties, modeltekeningen, schilderijen van dieren en surrealistisch werk." Daarnaast zijn op een aantal locaties muzikanten en schrijvers die voorlezen uit eigen werk aanwezig.

De route is te downloaden via www.kunstenatelierroute.nl. Daar is ook meer informatie te vinden over het aanbod.