Vestia zet woningen te koop voor collega-corporaties

Redactie 23-05-2019
Foto: archief

Vestia biedt haar woningbezit in Westland te koop aan voor collega-corporaties. Ook de woningen die de corporatie bezit in Barendrecht, Bergeijk, Brielle, Pijnacker-Nootdorp en Zuidplas worden aangeboden. De verkoop moet een bijdrage leveren aan het financiƫle herstel van Vestia en de 'volkshuisvestelijke druk' in de gemeenten. Arjan Schakenbos, voorzitter van de raad van bestuur: "De verkoop biedt de lokale corporaties de mogelijkheid ons vastgoed aan te kopen en met de betreffende gemeente in gesprek te gaan over hun bijdrage aan de omvang van de sociale voorraad en het voldoen aan de volkshuisvestelijke opgaven. Voor Vestia betekent de verkoop een grote stap naar financieel herstel en dat we ons kunnen richten op onze kerngemeenten." Dat zijn Rotterdam, Den Haag, Delft en Zoetermeer.

.Sinds 2014 verkocht Vestia, dat destijds al in financiƫle problemen verkeerde, niet meer op grote schaal, omdat het aflossen van leningen door de lage rente te duur was. Inmiddels is de marktwaarde van het vastgoed flink gestegen, waardoor verkoop en vervroegd aflossen van leningen wel bijdraagt aan financieel herstel.

Eerder dit jaar kondigde de corporatie aan dit jaar geen woningen te verkopen in Honselersdijk en Maasdijk. Dat lijkt nu dus wel te gaan gebeuren. De verkoop van het complete woningbezit moet in 2020 afgerond zijn.