Prijzenregen voor Rob Jansen Haarverzorging: 'We bléven maar naar het podium lopen!'

Redactie 07-06-2019
Foto: Erik Peek FotografieDe winnende kappers met op de voorgrond het team van Rob Jansen Haarverzorging.

Het kan niet op bij Rob Jansen Haarverzorging. Naast dat Rob zelf 50 jaar in het vak zit en zijn Naaldwijkse salon 35 jaar bestaat, wordt de Naaldwijkse kapsalon overladen met prijzen.

Een aantal weken terug begon het. Rob Jansen Haarverzorging kreeg in de verkiezing 'Leukste Kapsalon van Nederland' het grootste aantal stemmen in het Westland. "Fantastisch nieuws natuurlijk", reageert Rob Jansen. "Het geeft aan hoe betrokken onze klanten met ons zijn en dat is een hele eer!" Maar bij die prijs bleef het niet. Toen het team van Rob vorige week zondag naar The Hair X-perience in Gorinchem ging om de prijs uit handen van Maik de Boer in ontvangst te nemen, bleek de kapsalon nog meer prijzen te krijgen.

Rob: "Alleen die gemeenteprijs was al een hele eer, maar daarna bleek dat we ook nog eens de 'Leukste Kapsalon van de provincie Zuid-Holland' waren geworden! En alsof dat niet genoeg was werden we ook nog naar voren geroepen voor de Creativiteit Award én de Gold Award! We bléven maar naar het podium lopen, haha!"

Innovatie

Het is moeilijk om te kiezen met welke van de awards Rob het gelukkigste is. "De Gold Award is voor ons heel belangrijk omdat die wordt uitgereikt wanneer klanten je kapsalon met een 9 of hoger beoordelen. Die award is voor ons een teken dat onze klanten ons waarderen en tevreden zijn. Dat gaat om kwaliteit, maar ook om een goede sfeer. Als iemand voor het eerst bij ons binnenstapt, moeten ze zich binnen vijf seconden welkom voelen. Daar doen we echt ons best voor. Daar staat deze award voor."

Ook de Creativiteit Award is voor Rob Jansen van grote waarde. "Creativiteit is altijd ons sterke punt geweest. Ik ben zelf al vijftig jaar kapper en ik ben altijd met mijn tijd meegegaan. Als er een nieuwe innovatie was, stond ik voorop om die uit te proberen. Zo waren wij dertig jaar ongeveer de eerste die haarverlenging naar Nederland brachten. Vooral de artiesten die we destijds in onze Haagse salon knipten waren daar wel in geïnteresseerd!"

Tegenwoordig is Rob Jansen nog steeds volop van het uitproberen en innoveren. "Ik heb onlangs een hogedrukpistool gekocht bij de bouwmarkt om het haar omhoog te blazen tijdens het touperen. Ja, klanten kijken wel op als je daar mee aan komt zetten, maar de resultaten zijn fantastisch!"

Vader

Voor de jubilerende kapper voelen de awards als een kroon op zijn loopbaan. "Dat komt vooral door de felicitaties die we van iedereen ontvangen. Allereerst natuurlijk van klanten en vrienden, maar ook andere kapsalons, collega's, oud-medewerkers en -leerlingen stuurden mailtjes of berichtjes. Ja, ik heb les gegeven en ik denk dat ik wel meer dan honderd mensen het kappersvak het bijgebracht. Veel daarvan zijn een eigen salon in Westland of Den Haag begonnen en als zij dan schrijven 'Ik ben trots dat ik het vak van jou heb geleerd!", dan voel ik me een heel trotse vaderfiguur. Prachtig om mee te maken", besluit een trotse Rob Jansen.

Rob Jansen Haarverzorging is te vinden aan de Herenstraat 4 in Naaldwijk. Bel 0174-628541 voor een afspraak.