Gastouder tijdens het BOAL U14 Tournament: 'Een ervaring die we voor geen goud willen missen'

Redactie 22-06-2019
Foto: PrivéSommige gastgezinnen trakteren de voetballertjes op een etentje.

Altijd al eens willen ervaren hoe het is om de grootste mondiale voetbaltalenten in huis te hebben? Dan is dit je kans. De organisatie van het BOAL U14 Tournament zoekt namelijk nog enkele Westlandse gastgezinnen die in een paar dagen tijd misschien wel een band voor het leven op willen bouwen met de potentiële supersterren van de toekomst.

Vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 augustus vindt alweer de zesde editie van het prestigieuze voetbaltoernooi voor spelers onder 14 jaar bij FC 's-Gravenzande plaats. Net als bij de voorgaande edities slapen de spelers van sommige teams in hotels, maar er zijn ook ploegen die de voorkeur geven aan gastgezinnen. "Voor de ploegen Honved Budapest, Anderlecht, Feyenoord, Club Brugge en Borussia Dortmund kunnen we nog enkele gastgezinnen gebruiken", zegt toernooidirecteur Jan van der Deijl. "Het gaat om twee, maximaal drie nachten. De veelal dertienjarige spelers zijn weliswaar allemaal actief voor profclubs, zijn gewend om van huis te zijn, maar vinden het natuurlijk nog altijd heel leuk en spannend om een paar dagen bij een gastgezin te verblijven. Het minimum aantal spelers dat we in één gezin onderbrengen is altijd twee, maar er zijn ook gastgezinnen die drie, vier, vijf of zelfs zes spelers tijdelijk 'adopteren'. Na één keer zijn mensen vaak zo enthousiast, dat ze zich ook de jaren erna aanmelden."

Keurig

Een van die razend enthousiaste gastgezinnen is het echtpaar Roland en Sylvia van Gulik. Zij krijgen eind augustus al voor de vijfde keer spelers over de vloer in hun woning in 's-Gravenzande. "Het is niet alleen leuk voor ons, maar zeker ook voor onze kinderen", zeggen ze. "Zo volgt onze zoon alle spelers die ooit bij ons hebben overnacht nog altijd op Instragram. Voor ons is het ook erg leuk om te doen, al is het niet eens veel werk. De jongens zijn over het algemeen keurig opgevoed, dat hoort ook bij hun spelersopleiding. Ze komen de eerste avond, we verzorgen het eten en ontbijt, soms via de richtlijnen van de club. Maar het gebeurt ook wel dat we uit eten gaan, zoals vorig jaar in De Watertuin. Je had die gezichten moeten zien toen ze begrepen dat ze onbeperkt mochten opscheppen, haha. Een dag later werden de spelers nog kampioen ook!"

Energie

Ook bij alleenstaande moeder Yolanda Doornbos zijn spelers al jarenlang welkom. De in Honselersdijk woonachtige Yolanda heeft over het algemeen Duitse spelers over de vloer gehad. "De eerste keer ontving ik samen met mijn destijds elfjarige zoon Bram spelers van Bayer Leverkusen, daarna van Borussia Dortmund. Waarom ik dit doe? Gewoon omdat ik het leuk vind. Ik ben niet bekend met FC 's-Gravenzande of met het Westlandse voetbal, maar toen ik een paar jaar geleden een oproepje zag voor gastouders, heb ik mij aangemeld. En als ik alleenstaande moeder het kan, dan kan iedereen het! Het is zoals Ronald en Sylvia zeggen helemaal niet moeilijk of intensief. Je krijgt er juist veel voor terug, zoals dankbaarheid en energie. Ook schept het een band. Je gaat de jongens toch een beetje volgen tijdens het toernooi. Nee, Bram en ik zouden deze leuke ervaringen voor geen goud willen missen."

Geïnteresseerd geraakt? Meld je dan aan via een telefoontje naar toernooidirecteur Jan van der Deijl op 06-2226 7242 of stuur een e-mail naar j.v.d.deijl@fcsgravenzande.nl.