Prioriteitenlijst vervangt Westlandse kustvisie

Redactie 19-06-2019
Foto: Thierry Schut

De Westlandse Kustvisie wordt voorlopig niet vastgesteld. Een motie die Westland Verstandig met GroenLinks indiende om het onderwerp opnieuw aan te zwengelen en vast te stellen, is niet aangenomen. In plaats daarvan komt wethouder Karin Zwinkels (CDA, Kust) in september met een lijst van kustonderwerpen die prioriteit hebben naar de gemeenteraad.

Voormalig wethouder Bram Meijer (GBW, kust) wees begin vorig jaar nog nadrukkelijk op het belang van het vaststellen van de kustvisie. Het document waarover zoveel mogelijk betrokkenen hun zegje konden doen, zou de grote lijn voor de Westlandse kust bepalen. Aparte onderwerpen kunnen later worden ingevuld.

Maar zijn oproep leidde niet tot het vaststellen van de kustvisie. Alle zaken die om een beslissing vroegen kwamen daardoor 'on hold' te staan. Het betekent dat de kust zo'n anderhalf jaar op slot zit. Beslissingen worden incidenteel genomen. Zo heeft de eigenaar van Westbeach na lang wachten onlangs gehoord dat hij wel horeca mag bedrijven bij zijn surfschool.

Zwinkels zegt dat de Westlandse kustvisie nog wordt geactualiseerd. Daarna kan hij worden vastgesteld. Een concrete datum is daarbij niet genoemd.