Overname Elektravon Groep door De Groot Installatiegroep

Redactie 10-07-2019
Foto: acVan links naar rechts:\nAnita de Groot, Marcel de Groot (algemeen directeur), Ad van den Akker, Wim Avontuur, Annemarie van den Akker, Irma Timmer de Groot, Esther von Pickartz - de Groot.

Familiebedrijf De Groot Installatiegroep uit Emmen heeft Elektravon overgenomen. Daarmee is de continuïteit van de Elektravon Groep op de korte en lange termijn verzekerd.

De installatiebranche is voortdurend in ontwikkeling. Duurzaamheid, nieuwe technieken, landelijke dekking en een totaalconcept zijn belangrijke pijlers. Ook voor de Elektravon Groep vormden deze speerpunten de basis van haar strategische groeiplannen. Door de jaren heen heeft Elektravon zich ontwikkeld tot een complete dienstverlener op het gebied van elektrotechniek. Met specialisaties in de vakdisciplines elektrotechniek, regeltechniek, beveiliging, glastuinbouw, industrie én service en onderhoud is de Elektravon Groep uitgegroeid tot een toonaangevende E-installateur op het gebied van duurzame en innovatieve totaaloplossingen in Zuid-Holland (Naaldwijk) en Noord-Brabant (Breda).

Continuïteit

Gezien de leeftijd en opvolgingsmogelijkheden van de huidige DGA's, (Ad van den Akker en Wim Avontuur) hebben zij stappen gezet om de toekomst van Elektravon en haar medewerkers zeker te stellen. Om de onderlinge samenhang en synergie te behouden is besloten om op zoek te gaan naar een partij die het bedrijf in zijn totaliteit wilde overnemen.

De Elektravon Groep heeft in De Groot Installatiegroep een geschikte overnamepartner gevonden die alle bedrijfsactiviteiten en medewerkers per heden overneemt. De continuïteit van de Elektravon Groep op de korte en lange termijn stond in de basis als uitgangspunt voor deze overname. "De Groot heeft dezelfde visie op de positie van Elektravon in de markt en continuïteit hiervan. Zij zien net als wij het belang en behoud van de bestaande bedrijfscultuur, de werkgelegenheid en de verdere groei- en ontplooiingsmogelijkheden van ons bedrijf. Dit zijn voor ons belangrijke uitgangspunten geweest in de keuze voor De Groot Installatiegroep.", aldus Ad van den Akker.

Cultuur

De Groot Installatiegroep is een familiebedrijf met focus op elektrotechniek, werktuigbouwkundig werk en brandbeveiliging in met name utiliteit, regeltechniek en energietransitie. Het bedrijf is overwegend gevestigd in het noorden en oosten van het land en wil de positie in het westen en zuiden van Nederland versterken. De Groot heeft hier reeds vestigingen in Houten, Ridderkerk en Den Bosch. De activiteiten van De Groot en Elektravon zijn zowel geografisch als technisch complementair aan elkaar, waardoor de combinatie een aanzienlijke versterking van het marktpotentieel van beide ondernemingen zal vormen.

Elektravon is ook actief in de glastuinbouw in binnen- en buitenland en doet dat rechtstreeks en via de joint-venture Elektravon-Haket. Voor De Groot installatiegroep is dit een nieuwe activiteit en een nieuwe markt die men graag betreedt en uitstekend past in het strategisch plan. De samenwerking met Haket is dan ook intensief besproken en onderdeel van de toekomstvisie.

Doordat Dennes van de Graaf en Mike van Eeghem vanuit de interne organisatie per 1 juli toe zijn getreden tot de directie wordt de continuïteit ten aanzien van beleid en cultuur gewaarborgd. Ad van den Akker en Wim Avontuur blijven ook lid van de directie, maar zullen dit op termijn gaan afbouwen.