Sporten bij Health Me: 'Mensen gaan echt stralen door het sporten'

Redactie 20-07-2019
Foto: SVDe apparatuur van Health Me is op ieder persoonlijk trainingsdoel perfect in te stellen. Staand van links naar rechts Joshua den Oude, Jimmy van Ommeren en Mark Zoutendijk. Zittend Lindsay van Ommeren.

Gezellig sporten en op een snelle, efficiënte manier fitter worden. Wie wil dat nu niet? De lifestyleclub Health Me in het hartje van Naaldwijk is sinds een half jaar de perfecte plek om dat te doen. "Al na een paar keer trainen zien we mensen stralen", zegt clubmanager Lindsay van Ommeren trots. Extra leuk: de digitale Milon-apparatuur beloont je met sterren en een hoge ranking in de app als je je trainingsdoelen haalt.

door Sandra Vlielander

De Health Me Social Fit Club in Naaldwijk opende in december vorig jaar haar deuren in het voormalige Rabobankkantoor. Wie het parkeerdak van De Tuinen afrijdt, kan de sportclub niet missen. "Het is onze tweede vestiging: we zijn begonnen in Scheveningen", vertelt Joshua den Oude. Samen met zijn compagnon Jimmy van Ommeren zocht hij naar een geschikte locatie voor uitbreiding. "Via de makelaar - onze buurman in Naaldwijk - kwamen we bij dit pand. Ja, we voelen ons hier helemaal thuis. What you see is what you get bij Westlanders: als iemand belooft dat hij komt sporten, dan gaat hij er ook helemaal voor. Daar kunnen we wat mee."

Huiskamer

De combinatie van persoonlijke begeleiding en de Milon Cirkel maakt Health Me anders dan andere sportclubs. Jimmy geeft aan: "Ons doel is een veilig huiskamergevoel, zonder spiegels en grote ego's. Vandaar ook de gezellige, grote koffietafel." Je kunt zelf bepalen wanneer je komt sporten, maar de trainers maken wel graag een afspraak met je. "We zijn die stok achter de deur. Komt het toch niet uit, geen probleem. Maar als we je een paar dagen niet gezien hebben gaan we toch even bellen of alles goed gaat."

Armband

Het team Naaldwijk bestaat uit Lindsay van Ommeren en Mark Zoutendijk. Mark: "In het eerste gesprek bespreken we je sportverleden, medische achtergrond en doelstelling. Veel leden hebben een specifieke doelstelling zoals fitter worden of gewichtsverlies. Ook medische klachten hebben we veel ervaring mee. Onze apparatuur is daar perfect op in te stellen. We werken met de Milon Cirkel: deze toestellen stellen zich volautomatisch in op jouw persoonlijke doelen en bewegingsuitslag. Dankzij een persoonlijke armband met chip kun je het apparaat activeren." Lindsay vult aan: "Natuurlijk lopen wij als trainer mee en bekijken we je voortgang."

Mark laat zien hoe het werkt: "De Milon Cirkel is een combinatie van krachttoestellen en conditietraining. Elke oefening doe je 1 minuut en in 35 minuten heb je twee rondes gemaakt: een total body workout. De Cirkel leg je af in een gezamenlijk tempo en je wisselt dus tegelijk door. Het samen trainen motiveert."

Ranking

Ook het apparaat motiveert je om goed je best te doen. "Op het scherm zie je een balletje dat het juiste ritme aangeeft. Kun je dat ritme een halve minuut volhouden, dan verdien je een ster", zegt Lindsay. In de app kun je je prestaties terugzien. Ook is er een ranking. "Het is natuurlijk niet het hoofddoel, maar wel leuk om te zien. Een soort game. Mensen zetten soms echt een tandje bij om hoger in de ranking te komen dan hun partner of vrienden", lacht Mark.

Naast alle sterren en rankings, is het belangrijkste doel om lekker te sporten en goed in je vel te zitten. "Wie 6 keer per maand komt sporten, ziet resultaat; 8 keer per maand is ideaal. Na 20 trainingen heb je de eerste fase doorlopen en ben je al sterker en fitter", zegt Lindsay. "Mensen gaan echt stralen door het sporten!"

Meer weten? Kom langs aan de Willem van Hooffstraat 91 in Naaldwijk of kijk op www.healthme.nl.