Subsidie aanvragen voor culturele projecten

Redactie 29-07-2019
Foto: Lisa 's-Gravendijk-FranseHet 'breeje durp orkest' is \u00e9\u00e9n van de projecten die met subsidie tot stand komt.

Wie iets moois wil organiseren waarbij men door middel van kunst en cultuur bij elkaar worden gebracht, kan daar subsidie voor aanvragen. Dit kan via de Regeling Kleine Culturele Initiatieven. Deze regeling is door de gemeente in het leven geroepen voor verenigingen, scholen, maatschappelijke en commerciƫle organisaties en bewoners die op buurt- of wijkniveau een mooi cultureel project op poten willen zetten. Ze kunnen voor een bijdrage tot maximaal 1500 euro een beroep doen op de regeling. Voor projecten in het vierde kwartaal van 2019 loopt de aanvraagtermijn tot 1 september.

Het afgelopen kwartaal ontvingen al diverse initiatieven een bijdrage: Tijdens het 'Gooi maar in mijn pet-festival' werden zowel jonge als ervaren artiesten uitgenodigd om op en om het Marktplein in 's-Gravenzande een act uit te voeren op het gebied van muziek, dans, toneel of animatie. Okidoki kinderopvang, 4Beat, Festiviteitenfabriek en Winkeliersvereniging 's-Gravenzande werkten samen om kinderen een orkest te laten vormen met zelfgemaakte instrumenten. Het initiatief 'Een likje verf in de buurt' laat buurt en bewoners op 3 oktober samen schilderen in de recreatiezaal van Duinhof.

De aanvraagprocedure is eenvoudig. Voorwaarden zijn dat het initiatief mensen bij elkaar brengt door middel van kunst en cultuur en dat het niet gaat om een reguliere activiteit. Daarbinnen is er dus van alles mogelijk.

Westland Cultuurweb voert de regeling uit en een onafhankelijke commissie beoordeelt de voorstellen. Meer informatie over de Regeling Kleine Culturele Initiatieven, het aanvraagformulier en een voorbeeldbegroting zijn te vinden op de website: www.westlandcultuurweb.nl. Heeft u een vraag of wilt u uw idee bespreken? Neem dan contact op met Westland Cultuurweb via 0174-237045 of info@westlandcultuurweb.nl.