Hitte drukt geen stempel op Ruitenburg Run

Redactie 30-07-2019
Foto: rrZo'n 650 wandelaars en hardlopers verschenen aan de start.

Het donderde en bliksemde op zaterdag 27 juli bij de Ruitenburg Run in Maasdijk. Waar de dag tijdens de start van het Bakkerij Vreugdenhil Sportief Wandelen nog begon met regen en een klap onweer, was er sprake van droog, maar wel bewolkt weer bij de start van de 10 km Ruitenburg Run Maasdijk en de 5 km van Dael. De warmte van de afgelopen dagen hield de gemoederen bezig, maar heeft geen stempel gedrukt op de loop die ook dit jaar georganiseerd is tijdens het Zomerspektakel Maasdijk. De 29ste editie was goed voor bijna 650 hardlopers en wandelaars.

Wandelen

De officiële start van het Bakkerij Vreugdenhil Sportief Wandelen was om 8.00 uur in de ochtend, maar de eerste wandelaars meldden zich al eerder. Sommige hadden een weekje kunnen herstellen van de Nijmeegse Vierdaagse, maar er waren ook veel gelegenheidswandelaars. De wederom nieuw uitgezette en uitgepijlde routes van 10, 17 en 25 kilometer brachten vele enthousiaste reacties, zeker ook omdat iedereen een zakje met lekkernijen van Bakkerij Vreugdenhil mee kreeg voor onderweg. Na de binnenkomst kregen de wandelaars een bakje cherrytomaatjes van Combivliet.

Startschot

Ook dit jaar tijdens de Beekenkamp Jeugdloop was er de uitreiking van een medaille aan de deelnemende jeugd. Dat dat een extra trigger was, bleek wel uit de drukke tijd voor An Beekenkamp, sponsor en naamgever voor het jeugdonderdeel. Maar liefst 55 enthousiaste, jonge talenten liepen 350 of 700 meter hard en ontvingen na afloop een T-shirt, ijsje en een medaille.

Het startschot werd dit jaar verricht door Tim Kester, die namens de hoofdsponsor alle deelnemers aan het hardloopfestijn over de startlijn liet gaan, maar ook zelf liep Tim zijn rondje mee. De 5 van Dael werd dit jaar bij de mannen gewonnen door Mike Teekens in 15.17 en bij de dames was dit Moniek van Lieshout in een tijd van 18.40. Mohammed Owmaarir kwam bij de Ruitenburg Run van 10 km in 30.30 minuten als eerste over de finish. Bij de dames boekte Rose Enthoven met 37.18 minuten haar overwinning.

Feest

In de jaren '70 is het evenement gestart onder de naam Oranjesluisloop in Hoek van Holland, waarna in 1990 de loop werd omgedoopt tot de Jan Knijnenburgloop en sindsdien wordt het evenement gehouden in de United States of de Maasdijk. Later veranderde de naam in Zwirs-Knijnenburgloop, de VTM Loop en sinds vorig jaar Ruitenburg Run Maasdijk. Volgend jaar wordt jubileum gevierd: de 30e editie van een Dijk van een Loop. Het organisatiecomité laat dit niet zomaar aan zich voorbij gaan belooft er een feestje van te maken.