Honselersdijk grote winnaar Varend Corso

Redactie 07-08-2019
Foto: Richard Mulder

Feest in Honselersdijk; de boot van deze kern scoorde afgelopen weekend de twee belangrijkste prijzen tijdens het Varend Corso. Zowel de publieksprijs als de juryprijs in de categorie niet-commerciƫle boten viel ten prooi aan de indrukwekkende Chinese Draak waarmee Honselersdijk invulling gaf aan het thema 'WOW!'

De muzikale inbreng van Kwintsheul, Wereldsterren, kreeg van de juryleden de tweede plaats toebedeeld en Dia de los Muertos van Corsoboot Wateringen ontving de derde prijs in de niet-commerciƫle categorie. Deze laatste boot ging er ook vandoor met de figuratieprijs. Het waterballet op de corsoboot van Schipluiden won de tweede figuratieprijs en de derde plaats was voor Marjo de circusartiesten op de boot van dorpskern De Lier.

De Johan Huisman Bindersprijs tenslotte wordt toegekend aan de arrangeur die bloemen en planten het mooist is en als beste de drie corsodagen doorstaat. Die is dit jaar toegekend aan Lily Beelen voor haar arrangement op de Game of Thrones-boot van Van den Bos Flowerbulbs. Deze boot won ook de eerste prijs voor commerciƫle boten. De provincie Zuid-Holland met #ditdoetdeprovincie en de gemeente Westland met WOW dit is Westland wonnen respectievelijk de tweede en de derde prijs.

In de categorie muziekboten ging de eerste plaats naar Koor4Fun met de titel Maestro. De weelderig aangeklede boot van FloraHolland won bij de zeilende Westlanders en de originaliteitsprijs werd toegekend aan Pinokkio, de creatie van Maasland.

Bij het Kindercorso konden de Heulse Strijders van Perkamentus de eerste prijs komen ophalen. De tweede plaats was voor Schaakmat Westland en ook MamaMia van Kinderdagverblijf De Zeebaboe uit Hoek van Holland mocht als derde plaatsnemen op het podium.

Het Varend Corso trok dit jaar 550.000 bezoekers; evenveel als vorig jaar. Het thema voor 2020 is al bekendgemaakt: dat wordt It's Showtime.