Nederlandse toppers in supercriterium Kwintsheul

Redactie 07-08-2019
Foto: PRWielercomit\u00e9 van Kwintsheul v.l.n.r. Andr\u00e9 Jansen, Hans Jansen en Bert Plooij.

Vrijdag 9 augustus wordt voor de 34e keer de wielerronde van Kwintsheul georganiseerd. Waar de goede oude tijd weer in terug te vinden is. Een supercriterium voor Elite/Beloften/Profs B over 100 kilometer, waar zie je dat nog op het programma staan?

Dat dit voor de coureurs ook een uitdaging is bewijst het aantal vaderlandse toppers dat in Kwintsheul van start gaat. Al hebben enkele goede coureurs gekozen voor het prof criterium in Maastricht dat op dezelfde avond verreden wordt.

Voorzitter Hans Jansen en zijn comitéleden André Jansen en Bert Plooij hebben drukke weken achter de rug. Met de stille kracht van ex-comitélid Ruud Brabander en zijn zonen die op de achtergrond veel werk hebben verricht. Zowel in de voorbereiding als op de wielerdag zelf. Zij kunnen met een goed gevoel terugkijken op het behaalde resultaat wat de voorinschrijvingen betreft. 56 bij de Elite/Beloften, helaas slechts 18 Nieuwelingen, een trend die zich in het gehele land voordoet op dit moment, en 30 bij de Junioren. "We gaan kijken hoeveel Nieuwelingen er werkelijk aan de start verschijnen", blikt voorzitter Hans Jansen vooruit."Valt dat tegen dan verdwijnen zij volgend jaar uit ons programma. Zeker met de 35ste wielerronde van Kwintsheul volgend jaar willen wij de toeschouwers een mooi programma aanbieden. Het is jammer dat enkele toppers hebben gekozen voor de profronde van Maastricht. Ze kunnen in Kwintsheul meer verdienen dan bij de professionals. Onze premiepot is dankzij de vele sponsoren heel goed gevuld. Bovendien zijn er een aantal superpremies te verdienen en een drie-rondenklassement." Met namen als Coen Vermeltfoort, al 13 overwinningen dit seizoen, Johim Ariesen, de winnaar in 2018, regiorenner Jason van Dalen, Mitchell Huenders, Jos Koop, Raymond Kreder, Robin Lowik, Ide Schelling en Jordi Talen is op voorhand veel strijd te verwachten om het supercriterium van Kwintsheul met een lengte van 1200 meter op hun naam bij te schrijven.

Vuilnisbakken

De start en finish zijn als vanouds aan de Leeuwerik om via de Grutto, Hoenderparklaan, Plein 1957, Raaphorst en Kerkstraat weer in de finishstraat aan te komen. "Wij verzoeken de mensen aan en in het parcours hun vuilnisbakken voor 7 uur buiten te zetten", gaat Hans Jansen verder. "Die komen ze vroeg legen deze vrijdagmorgen en wij hopen dat de bewoners ook hun auto's buiten het parcours zetten als zij nog weg moeten en hun vervoermiddel niet parkeren in de straten waar de renners gaan rijden. Voor bezoekers en renners is er parkeergelegenheid bij Quintus en voormalig garagebedrijf De Wittebrug aan de Kerkstraat. Burgemeester Arends had graag gekomen als liefhebber van het wielrennen, maar hij is op vakantie. Wij zijn al druk bezig met de ronde van volgend jaar. Dat moet een groot feest gaan worden en omdat te realiseren moet je er vroeg aan beginnen." Het wielercomité dankt verder de gemeente Westland, gemeentewerkers, evenementen EHBO Westland en de vele vrijwilligers. Sportvereniging Quintus heeft de accommodatie weer beschikbaar gesteld om de rugnummers af te halen, te verkleden en vanaf 16.00 uur in te schrijven voor de Rabo Dikke Banden Race. De jeugdige deelnemers krijgen een shirt en kunnen na afloop een ijsje halen bij Henk Patat.

Programma

13.00 uur Nieuwelingen 40 km

14.14 uur Amateurs M/Junioren 60 km

15.30 uur Regionale Renners B 35 km

16.30 uur Regionale renners A 40 km

17.45 uur RABO Dikke Banden Race

18.45 uur Super criterium Kwintsheul 100 km