Groen licht voor project De Rentmeester

Redactie 29-08-2019
Foto: PRNaar verwachting start de bouw van De Rentmeester in het eerste kwartaal van 2020.

Acht jaar na aankoop van de grond, is er groen licht voor de bouw van project De Rentmeester in het centrum van Naaldwijk. Het nieuwbouwproject komt tussen de Secretaris Verhoeffweg en winkelcentrum De Tuinen en bestaat uit een mix van wonen en winkelen: 47 appartementen en een Jumbo Foodmarkt. Naar verwachting start de bouw in het eerste kwartaal van 2020.

Projectontwikkelaar Samen Ontwikkelen Westland B.V. is enorm verheugd met dit nieuws. "De afgelopen jaren zijn erg intensief geweest. Na de uitspraak van de Raad van State in 2017 hebben wij een deel van het plan aangepast. Zo is er een herinrichtingsplan voor de Simon van Slingelandstraat gemaakt om de veiligheid van fietsers en wandelaars te waarborgen en kan er straks ondergronds geparkeerd worden. Het vernieuwde plan is in maart jl. opnieuw beoordeeld door de Raad van State en zij heeft woensdag 28 augustus jl. definitief groen licht voor de bouw gegeven", aldus projectontwikkelaar en supermarktondernemer Edward Koornneef.

47 appartementen

De 47 appartementen van De Rentmeester bestaan uit een mix van woningtypes. De komende periode wordt het project aanbesteed. De start van de verkoop is gepland voor het vierde kwartaal van dit jaar. Via de website www.woneninderentmeester.nl kunnen potentiële kopers zich aanmelden en wordt men op de hoogte gehouden over de laatste ontwikkelingen.

Jumbo Foodmarkt

Bij de Jumbo Foodmarkt staan bakkers, slagers, kaasspecialisten en koks iedere dag klaar om vanuit de verschillende wereldkeukens verse maaltijden te bereiden. Denk aan rijk belegde La Place broodjes, wokgerechten, sushi van vers gestoomde rijst en pizza's. De klant kan kiezen om deze verse gerechten kant-en-klaar mee te nemen of te nuttigen in het Jumbo Foodcafé, waar plaats is voor 180 personen en waar men ook terecht kan voor een kop koffie met wat lekkers. "Zodra de eerste schetsen van de winkel gereed zijn, kijken wij ernaar uit om deze te delen, zodat Westland bekend raakt met het concept van de Foodmarkt'', aldus Koornneef.