Kaspar Hamminga op jacht naar een plek op de Olympische spelen

Redactie 05-09-2019
Foto: Wouter StruyfKaspar Hamminga in actie.

Op 7 september gaat het Nederlandse Surfteam de strijd aan gaat met de wereldtop van het golfsurfen. Op deze dag start namelijk de World Surfing Games in Miyazaki, Japan. Westlander Kaspar Hamminga heeft zich al eerder dit jaar gekwalificeerd voor het Nederlands surfteam. Naast Kaspar zullen de volgende, inmiddels bekende, namen uit de Nederlandse surfscene Nederland vertegenwoordigen; Tom Boelsma, Pepijn Tigges, Mirna Boelsma, Eveline Hooft en Dominga Valdes.

Met jarenlange ervaring in de Nerderlandse en Internationale surftop het team voor een 18e plek of hoger in het eindklassement. De World Surfing Games zitten als volgt in elkaar: elke surfer heeft een individueel resultaat en krijgt punten door het winnen de heats. Alle punten die door een land behaald worden, worden bij elkaar opgeteld en zo komt er aan het einde van de wedstrijd een winnend land die

Nederland is vorig jaar, naar eigen streven, als 19e geƫindigd en ze kunnen de steun van de Nederlandse sportliefhebbers hard gebruiken om dit te verbeteren.

Voor het eerst telt de World Surfing Games mee voor de kwalificatie van de Olympische Spelen in 2020 en dus zullen de beste ter wereld zoals Kelly Slater, Stephanie Gilmore en Gabriel Medina ook afreizen om te strijden voor een plekje op het grootste sportevenement ter wereld. Ook voor de Nederlanders staat er grote druk om het goed te doen tegen alle wereldtoppers in Japan.

"Voor mij is het niet anders als een andere wedstrijd, ik moet gewoon het beste uit mijzelf zelf halen tijdens mijn heats. Meer dan dat kan ik niet doen!", aldus Kaspar.