Nazomeren tijdens 34e NZBT in Oude Kerk Naaldwijk

Redactie 13-09-2019
Foto: NZBTIn de uitvoering staat het nagenieten van allerlei zomerse zaken centraal.

Nazomeren is het thema tijdens de Nationale Zomerbloemententoonstelling van 12 tot 15 september. Op de drempel van de herfst wil de organisatie een afspiegeling van de zomer uitbeelden.

In de uitvoering staat daarom het nagenieten van allerlei zomerse zaken centraal. Denkt u hierbij aan het weer, een stralende zon en de uitbundigheid van de natuur. Lisianthus en Bouvardia zijn dit jaar de themaproducten en zullen het thema nog verder onderstrepen. De artistieke leiding en uitvoering ligt wederom in de kundige handen van Heleen Valstar van Heleen Valstar BV.

Meesterteler

De NZBT-keuring is de basis van de tentoonstelling, waardoor een zeer hoge kwaliteit van de aangevoerde producten is gegarandeerd. De registratie van de te keuren producten vindt dit jaar voor de tweede maal online plaats. De prijsuitreiking van de keuring vindt plaats tijdens het Seasonal Flowers Event op donderdagavond 12 september in WestlandTheater De Naald. Naast de Meesterteler Award voor de teler met de hoogste score van de NZBT-keuring, is er ook een award voor het meest vernieuwende product in de tentoonstelling: de Stimuflori Innovation Award.

Muziek

Kunst en muziek ontbreken ook dit jaar niet en verwijzen eveneens naar het thema. De kunst is uitgekozen door Helga Knoll-van der Schoor van Kunsthuis18 en is van de hand van de kunstenaars: Astrid Smalheer, Marlies Bol, Bianca Tiegelaar en Kimberly Duyvesteijn. Stichting Kunst en Cultuur Westland zorgt weer voor de muziek. Het muziekrooster met daarop de tijden van de bespeling van de diverse instrumenten is in de kerk verkrijgbaar, maar ook te vinden op nzbt.nl./muziekrooster.

Vrijwilligers

Een evenement van dit kaliber is alleen maar te organiseren in nauwe samenwerking met telers, arrangeurs, keurmeesters, kunstenaars, muzikanten, studenten vakgroep Bloem & Design MBO Westland, Groei & Bloei Westland, Kunsthuis18, Stichting Kunst en Cultuur Westland, en niet in het minst de vele vrijwilligers. Ook de steun van sponsors is onontbeerlijk, zoals van hoofdsponsors, zoals 365 dagen bloemen, Rabobank Westland, Fonds 1818, Heleen Valstar BV, Interpolis, Loswal 'De Bonnen en Stimuflori. Alle sponsors zijn te vinden op de sponsorpagina van: www.nzbt.nl/sponsors.

Zoals in de afgelopen jaren is de Oude Kerk op de eerste dag van de tentoonstelling, donderdag 12 september, vanaf 12.00 uur tot 18.30 uur open voor het publiek. Meer informatie over de tentoonstelling is te vinden op www.nzbt.nl.

Openingstijden

Donderdag 12 september 12.00 – 18.30 uur

Vrijdag 13 september 10.00 – 21.00 uur

Zaterdag 14 september 10.00 – 18.00 uur

Zondag 15 september 10.00 – 17.00 uur