Het 11e Westland Korenfestival komt eraan

Redactie 20-09-2019
Foto: WKFMeer dan zeshonderd zangers doen mee aan het korenfestival.

Zaterdag 21 september is het weer zover. Vanaf 13.00 uur bruist en spettert het centrum van Naaldwijk voor de elfde editie van het Westland Korenfestival. Heel het Westland is welkom voor een groot zang- en muziekfestijn.

Op 5 podia treden 8 Westlandse koren, 2 koren uit Den Haag, 2 koren uit Rotterdam, en vanuit de buurgemeenten 1 uit Hoek van Holland, 1 uit Pijnacker en 1 uit Leiderdorp op. Totaal zullen er zo'n 620 zingende deelnemers aanwezig zijn. De muzikale opening vindt plaats om 13.00 uur door wethouder Karin Zwinkels op het Van Daalen Optiek Hoofdpodium op het Wilhelminaplein. Muziekliefhebbers kunnen genieten van pop, rock, shanty en zeemansliederen. Het programma is middels een LED-scherm op het Wilhelminaplein te volgen en er worden flyers uitgedeeld onder het publiek.

Koren

Deelnemende koren zijn De Kassenbouwers en Popkoor Fine Tuning uit Poeldijk, Popkoor Prestige Westland uit 's-Gravenzande, De Tiere-Liers uit De Lier, Live Voices en Koor 4Fun uit Naaldwijk, De Waterlanders uit Kwintsheul, De Hoekse Tranentrekkers uit Hoek van Holland, Jeugdkoor Mojeko uit Monster, Pop- en Rockkoor 7th Street en Zanggroep Mixed Voices uit Rotterdam, Does Havenkoor uit Leiderdorp, Shantykoor Schiehaven uit Pijnacker en Voices Unlimited en Oude Hollandse Nieuwe uit Den Haag.

Droog

De organisatie is er trots op dat elk genre weer is vertegenwoordigd en hoopt op goed weer. Vorig jaar kreeg het tweede lustrum van het festival heftige regenbuien te verduren. Het is niet vreemd dat de rode draad in de besprekingen van de organisatie de afgelopen maanden was; 'hoe houden we het droog als de weergoden ons niet goed gezind zijn?' Na veel wikken en wegen is besloten om over te stappen van 8 naar 5 locaties. Op al deze locaties kan worden geprobeerd het enigszins droog en aantrekkelijk te houden voor de deelnemende koren in geval van slecht weer.

Het laatste optreden is rond 17.30 uur op het Van Daalen Optiek Hoofdpodium (Wilhelminaplein) en de toegang is gratis. Zie ook www.westlandkorenfestival.nl.