Genieten van zon, zang en polonaise

Redactie 25-09-2019
Foto: Rolf van Koppen Fotografie - Mabel B\u00f6hms

Het plezier spatte van de vijftien koren die afgelopen weekend in Naaldwijk optraden op het Westlands Korenfestival. Deze zangeres van Live Voices uit Naaldwijk zong vol overgave voor het toegestroomde publiek vanaf een podium in de Prinses Julianastraat.

In totaal zongen 15 koren, samen goed voor zo'n 620 zangers, voor duizenden bezoekers. Waar het tienjarig jubileum van het evenement vorig jaar in het water viel, kon de editie van dit jaar rekenen op prachtig nazomers weer. De extra maatregelen die de organisatie nam om zangers en publiek zoveel mogelijk droog te houden waren, gelukkig, overbodig.

Jeannette van Vliet van de organisatie: "We hebben een geweldige dag beleefd. Om 13.00 uur was het direct al feest. Wethouder Karin Zwinkels opende het festival en daarna zongen we de stemmen warm met drie liedjes door Kees Toets. De sfeer zat er goed in; er werd meteen al volop gedanst en polonaise gelopen."

Na de opening rouleerden de koren over de vijf verschillende podia in het centrum van Naaldwijk. Rond 17.30 uur was de afsluiting van het festival, opnieuw op het plein. De bedoeling was dat alleen een DJ zou draaien, maar de sfeer was dusdanig dat besloten werd om toch een 'grande finale' te houden. Jeanette: "Eigenlijk hadden we die afsluiting, waarbij alle koren samen met het publiek zingen niet meer opgenomen op het programma, maar de koren en het publiek vroegen er gewoon om. We hebben weer gezamenlijk drie liedjes gezongen en opnieuw werd er gedanst en polonaise gelopen. Ja, we kunnen terugkijken op een heel geslaagd evenement."