Aftrap Operatie Nachtwacht op World Horti Center

Redactie 24-09-2019
Foto: WHCOmringd door de studenten ondertekenen (van links naar rechts) Marinka Albers (Westland Bloemen Export), Gerson Aalbrecht (Javadoplant) en Jacomien Heemskerk (Van Duyvenvoorde Flowers & Plants de overeenkomst

De opleiding Bloem & Design van MBO Westland neemt voor de vierde keer deel aan het Rijksmuseumproject. Tweedejaarsstudenten worden uitgedaagd technische vaardigheden met creatieve inspiratie te combineren. Hierbij krijgen ze ondersteuning in de vorm van materiaal en vakkennis van de Westlandse bedrijven Westland Bloemen Export (WBE), Van Duyvenvoorde Flowers & Plants en Javadoplant. Deze samenwerking bevalt zo goed dat zij officieel een langdurige samenwerking via het Regionaal Investeringsfonds MBO hebben ondertekend.

Het Regionaal Investeringsfonds MBO is een project waarin het onderwijs en het bedrijfsleven samenwerken aan het verbeteren van de inhoud van het onderwijs. Op deze manier laten de bedrijven zien het belangrijk te vinden een bijdrage te leveren aan het beroepsonderwijs. Het fonds wil deze vorm van samenwerken stimuleren en stelt extra budget beschikbaar. Hiermee kan de opleiding bijvoorbeeld investeren in het bloemlokaal.

Dit jaar kent het Rijksmuseumproject een bijzonder thema. Twee├źntwintig enthousiaste studenten laten zich inspireren door de grondige restauratie van de Nachtwacht. Uiteindelijk maakt iedere student op 30 januari een floraal kunstobject dat door een vakjury beoordeeld zal worden.