MKB Westland teleurgesteld in uitblijven groenplan

Redactie 24-09-2019
Foto: MKB WestlandMKB Westland ziet graag meer groen in de Westlandse centra.

MKB Westland voelt zich door de gemeente aan het lijntje gehouden. De ondernemersclub is sinds mei 2018 in gesprek met wethouder Leen Snijders over het vergroenen van de winkelgebieden in Westland. Het groen is belangrijk voor de leefomgeving en de uitstraling van winkelgebieden, vindt MKB Westland. "Meermaals blijkt uit onderzoeken dat Westland hierin ondermaats presteert, terwijl Westland in de kassen het meeste groen van Nederland heeft", schrijft de lobbyclub.

In het voorjaar van 2018 is centramanager Marjan Naaktgeboren met toenmalig MKB Westland-voorzitter Henk Salome de gesprekken over het vergroenen gestart. Na de afgelopen 1,5 jaar meermaals in gesprek te zijn geweest met wethouder Snijders, de betrokken ambtenaren en het ook meermaals schriftelijk aangekaart te hebben, bleef een concreet plan uit.

Op 19 september, tijdens een bijeenkomst, werd aangegeven dat de vergroening in 2023 zal plaatsvinden binnen één kern, 's-Gravenzande, waarbij deze vergroening niet in het centrum zal plaatsvinden, maar alleen bij de Oudelandstraat en aan het Graaf Florisplein. Een integraal groenplan blijft alsnog uit.

MKB Westland is daardoor zeer teleurgesteld in de gang van zaken en heeft hierbij de hulp van de gemeenteraad gevraagd. "Alle politieke partijen hebben immers in hun verkiezingsprogramma opgenomen om voor de leefbaarheid en vitaliteit van de centra te staan", aldus MKB Westland

"Het plaatsen van bloemen, bomen, planten en struiken kan niet vier jaar vooruit worden geschoven. Westland is er trots op een Greenport te zijn, het kan dan niet zo zijn dat nota bene onze eigen winkelcentra een groene uitstraling missen", besluit huidig MKB Westland-voorzitter Shirley Schelkers.