Themapark De Westlandse Druif sluit deuren

Redactie 30-09-2019
Foto: Rolf van Koppen FotografieEind dit jaar gaan de deuren van De Westlandse Druif dicht.

Aan het einde van dit jaar sluit Themapark De Westlandse Druif voorgoed de deuren. Dat maakte voorzitter Jan Kleyberg vorige week vrijdag bekend tijdens een speciale bijeenkomst voor de vrijwilligers. Over de toekomst van het cultureel erfgoed van de druif is het bestuur met diverse partijen in gesprek.

De aanwezige vrijwilligers werden verrast door het bericht van hun bestuur. Toch erkenden zij ook te zien dat het aantal vrijwilligers gestaag afneemt en de leeftijd van de vrijwilligers steeg, de productie-eisen te zien stijgen en de opbrengst van de Westlandse Druif onder druk te zien staan. Een toekomst in afgeslankte vorm biedt geen mogelijkheden, omdat de kosten in dat geval niet op wegen tegen de opbrengst van de druiven. Naast hier een daar een traan, was er ook begrip.

Onder grote dankzegging voor de inzet van alle medewerkers, vrijwilligers en betrokkenen is het einde van de Monsterse druiventuin aangekondigd. Met vele vrijwilligers, medewerkers en betrokkenen is de afgelopen 18 jaar gewerkt aan het kweken, proeven en vertellen over de Westlandse Druif. Per 1 januari 2020 eindigen de activiteiten van Themapark De Westlandse Druif in Monster.

Met diverse partijen is het bestuur in gesprek om de toekomst van de druiventeelt te bestendigen, zodat een deel van de activiteiten eventueel kan verhuizen naar een andere locatie. Ook wordt met vrijwilligers gesproken of zij zich elders willen inzetten voor de druiventeelt.