Stage in beeld - Family Sports: 'Je leert het meeste door te doen'

Redactie 10-10-2019
Foto: First FrameGian Verbraeken en Ted Janse.

Zo'n vierhonderd leerlingen van het Naaldwijkse Lentiz Floracollege lopen deze maanden stage. Wat doen ze daar en hoe ervaren ze dat? In de rubriek Stage in beeld brengen we dat, letterlijk, in beeld. Deze week: Gian Verbraeken bij Family Sports.

Bij Family Sports in Wateringen loopt Gian Verbraeken stage. De vijftienjarige leerling van Lentiz Floracollege is een echte aanpakker. Eigenaar Ted Janse: "De eerste dag wisten we meteen al dat we aan Gian een goeie hadden. We waren bezig een groot bord met logo's op te hangen. Hij heeft meteen gaten staan boren!"

In de moderne sportschool aan de Dorpskade in Wateringen is genoeg te doen voor Gian. "Hij maakt schema's, helpt met trainingen, loopt toestellen na, helpt met schoonmaken... Hij loopt met alles mee. Je leert toch het meeste door het te doen. Daar hoort ook het contact met klanten bij. Je kan op school wel leren hoe je een spinningfiets in elkaar zet, maar hoe je op een prettige manier een klant vertelt dat hij een oefening beter op een andere manier kan doen leren ze hier. Dat soort vaardigheden kunnen ze hun hele leven gebruiken."

Family Sports biedt al jaren stageplaatsen. Janse: "Niet alleen aan Lentiz, maar ook andere scholen. We zijn maatschappelijk betrokken en vinden het leuk om jonge mensen iets te leren. Bovendien leren we er zelf ook van. Eén opmerking van zo'n jongen of meid kan je een heel nieuw beeld geven. Geweldig is dat!"

Gian zit in ieder geval op de goede plek bij Family Sports, wat Janse betreft. "Het is een leuke vent. Lekker enthousiast en hij weet van aanpakken. Als hij zich zo blijft ontwikkelen zien we hem graag nog eens terug!"