Ondernemers Boxing Club Westland: 'Op de vloer is iedereen gelijk'

Redactie 11-10-2019
Foto: Rolf van Koppen FotografieElco Bouwmeester (Batenburg bedrijfshuisvesting), Edwin Veenman (Veneco), Linda Jongeleen (Lunchsalon Appie), Arjan Ruinard (Defence Academy \/ Coach), Rick de Vroom (Uitgeverij West Media), Marc Jan Holslag (WEA Accountants & Adviseurs) en Michael Harland (Coach).

Iedere maandag- en woensdagmorgen om 7.00 uur komt een groepje ondernemers samen in het centrum van Naaldwijk. Ze zijn lid van een ondernemersclub, maar in plaats van dat ze pitches of ontbijtsessies houden, trekken ze de bokshandschoenen aan om lekker te trainen en te sparren.

Arjan Ruinard van Defence Academy liep al een paar jaar rond met het idee om iets met bokstraining voor ondernemers te doen. Een sportieve netwerkclub voor ondernemers. Als bestuurder van het Westlands Boksgala, waarvan de deelnemers ook bij hem trainen, zag hij het enthousiasme voor boksen bij de ondernemers. "De ondernemers merken dat boksen een hele leuke sport is, waarbij je op een respectvolle manier en zonder agressie lekker samen kan trainen en kan netwerken. Ik zag een soortgelijk concept een aantal jaar geleden bij een bevriende sportschool in Londen. Nu is het moment gekomen om te starten met de Ondernemers Boxing Club Westland."

Gelijk

Boksen en ondernemen is een mooie combinatie, weet Ruinard. "Allereerst is het altijd goed om te sporten. Een gezonde geest in een gezond lichaam, nietwaar? Maar het bijzondere aan boksen is dat iedereen gelijk is. Het contact wordt heel makkelijk gemaakt. Het maakt niet uit of je directeur bent bij een miljoenenbedrijf of eigenaar van één winkel; als je met je handschoenen aan tegenover elkaar staat is het ijs snel gebroken. Tijdens de trainingen ontstaat een band tussen de ondernemers. Dat is ook de insteek achter deze netwerkclub; iedere ondernemer kan wat leren van de andere en als je dat in combinatie met sporten kan doen dan is dat natuurlijk ideaal."

Zaken

Wie dit leest en zin heeft om mee te trainen is welkom. Bokservaring is niet vereist. "Het idee is dat we leren van elkaar en dat we een leuke, gemêleerde club krijgen. Conditie en kracht is minder belangrijk, dat krijg je vanzelf; het gaat ons om de juiste mindset. Daarom hebben we altijd een gesprek met aspirant-leden om te kijken welk vlees we in de kuip hebben en of de club iets voor hen is."

Overigens bestaat de club uit meer dan alleen trainen. Arjan: "Op de vloer wordt er niet over zaken gesproken, maar na afloop is er tijd voor een bakkie of een shake en natuurlijk netwerken. Daarnaast organiseren we ook andere activiteiten; bedrijfsbezoeken, proeverijen enz."

Wie interesse heeft kan zich melden bij Ondernemers Boxing Club Westland aan de Koningstraat 34. Zie www.ondernemersboxingclub.nl voor meer informatie.