'Fermenteren kun je leren'

Redactie 06-11-2019
Foto: PRSherryl den Hoedt-Voorbrood en Hester van der Leeden.

Iedereen die deze winter eigengemaakte, gezonde zuurkool of kimchi wil eten kan een inspirerende workshop volgen over hoe je op een veilige manier kunt fermenteren. De workshop wordt gegeven door Hester van der Leeden van Voeding zonder Fratsen en Sherryl den Hoedt-Voorbrood van Voedingsverbanden. Beiden zijn afgestudeerd natuurvoedingskundige. Hester: "Gefermenteerd voedsel is een feestje waar je je goede darmbacteriën een groot plezier mee doet. Door je darmen gezond te houden zorg je voor een goede weerstand en sterk immuunsysteem. Als je het principe onder de knie hebt, zijn de mogelijkheden eindeloos."

De workshops beginnen met de theorie achter fermenteren en een kleine proeverij met gefermenteerde groente. Daarna gaan de deelnemers zelf aan de slag. De kosten voor de workshop bedragen 57,50 euro per persoon. Wie zich met z'n tweeën aanmeldt betaalt 105 euro. Je krijgt twee weckpotten mee met daarin je eigen zuurkool en kimchi. Daarnaast krijg je een keukenshort, werkbeschrijving en een aantal recepten mee.

De workshop wordt gegeven bij Stichting On Weels aan De Vierde Hoeve 51 in Maasdijk. Datum is zaterdag 9 november van 10.00 tot 13.00 uur. Op zaterdag 30 november is er een nieuwe workshop van 14.00 tot 17.00 uur. Inschrijven via workshop@voedingzonderfratsen.nl of info@voedingsverbanden.nl.