Sinterklaasintochten 2019

Redactie 15-11-2019
Foto: Archief - Rolf van Koppen Fotografie - Mabel B\u00f6hms

Poeldijk

Op 16 november zal Sinterklaas zijn intrede doen in Poeldijk. Vanaf de aankomst per boot om 13.15 uur naast de Terwebloem, zal de optocht met muziek via de Voorstraat naar de Kerklaan lopen. Hierna gaan zij linksaf de Jan Barendselaan in, om vervolgens via de Irenestraat bij de Veiling aan te komen. Bij de Veiling is een kindermiddag van 14.00 tot 16.00 uur. De kosten voor deze middag bedragen 2 euro per persoon.

De Lier

In De Lier komt Sinterklaas op zaterdag 16 november aan. Met al zijn Pieten zal de Sint rond 13.30 uur arriveren bij 't Centrum in de Lier. Alle Lierse kinderen zullen vol verwachting klaar staan om te zien of het dit jaar allemaal vlekkeloos verloopt. Na de intocht zal Sinterklaas en zijn Pieten zich begeven naar de Hoofdstraat. Daar kunnen de kinderen aan Sinterklaas laten zien hoe goed ze zijn in diverse spellen, zoals Schoorsteengooien, Blikgooien, Over het dak lopen, Pakjes parcours en zaklopen. Wie alle onderdelen doorloopt krijgt een Pietendiploma.

Honselersdijk

De Sint komt op 16 november in 13.45 uur aan in Honselersdijk. De boot wordt verwacht aan de Valkenhorst. Bijzonder is dat de Goedheiligman dit jaar met een motor met zijspan komt. Vanaf de Valkenhorst rijdt de Sint een route door het dorp om uit te komen op het Voorhofplein. De aankomst daar is om 14.30 uur. Op het plein mogen de kinderen Sinterklaas een handje geven. Ook is er een optreden door de meisjes van DOS.

Ter Heijde

Zaterdag 23 november wordt Ter Heijde aan Zee bezocht door Sinterklaas. In de nacht van 22 op 23 november zal het Spaanse gevolg per de stoomboot aanmeren. Na een overnachting in het Fletcher Hotel Elzenduin wordt de Sint zaterdagmorgen welkom geheten. De ochtend van 23 november om 10.45 uur verzorgen de Zwarte Pietenband de Notenstrooiers uit Scheveningen en de twirl-hulppietjes van show- en majorettevereniging The Maranto's uit Ter Heijde aan Zee een muzikale show voor de ingang van het Heijdse Hotel. Op dit punt verzamelt zich ook jong en oud in afwachting van de start van de optocht door het kustdorpje. Voor aanvang van de optocht zal Sinterklaas welkom worden geheten door de Sinterklaascommissie. Daarna start de optocht om klokslag 11.00 uur en zal elke straat van het dorp met een bezoekje vereerd worden. De bonte optocht zal ongeveer een uur duren en zal eindigen bij het hotel. Hier zal de kindervrind met behulp van zijn Pieten alle kinderen die een kleurplaat hebben ingeleverd op de bekende adressen een verrassingszak aanbieden.

Maasdijk

Maasdijk heet op zaterdag 23 november Sinterklaas welkom. De Sint komt rond 15.00 uur aan op het grasveld aan de Tuindersweg bij 'Huize De Bankier'. De optocht start rond 15.15 uur en duurt tot 16.00 uur. Daarna is er tot 17.00 uur een Pietenmarkt op het Oranjeplein.

Naaldwijk

Sinterklaas doet op 16 november Naaldwijk aan. De Goedheiligman komt met de boot aan bij Sporthal de Pijl aan de Bachlaan. Vanaf hier vervolgen de Sint en zijn pieten hun tocht naar het Wilhelminaplein. In afwachting van Sinterklaas en zijn pieten kunnen de kinderen, samen met een dansdocent, een welkomdans voor Sinterklaas oefenen op het Wilhelminaplein. Na het oefenen komt de zangpiet een optreden geven. Daarna kunnen de kinderen de Sint ontmoeten en met hem op de foto.

Kwintsheul

De Sinterklaasintocht van Kwintsheul vindt plaats op zaterdag 23 november. De Sint en zijn Pieten komen om 14.00 uur per boot aan bij de Lange Wateringkade waarna de Sint achter de muziek van Sint Gregorius per oldtimer een rondrit door het dorp maakt. Om 15.00 volgt voor de Heulse jeugd nog een spetterend Sinterklaasfeest in de Andreashof met medewerking van Storm Creatief. Voor dit feest worden gratis toegangskaarten verspreid.

's-Gravenzande

De Sinterklaasintocht van 's-Gravenzande is op zaterdag 23 november. Vanaf 10.00 uur gaat op het Marktplein de muziek aan. De intocht gaat vanaf 13.00 uur van start op het plein van de voormalige Wilhelmina school aan de v.d. Kasteelestraat 75. Naast pieten met regulier strooigoed, is er ook een 'gezonde' Piet aanwezig die zijn lekkers gesponsord krijgt van Freshbo in 's-Gravenzande. Rond 13.30 gaat de optocht via de Van de Kasteelestraat, de Langestraat, Graaf Willem ll straat naar het Marktplein. Daar is het feest al in volle gang en staat er een podium voor de Sint en zijn Pieten klaar. Een definitief eindtijd is er niet. Sint neemt de tijd voor de kinderen en het is afhankelijk van het weer hoe lang het feest door blijft gaan.

Wateringen

Op zaterdag 23 november is de intocht van Sinterklaas in Wateringen. Om 13.15 uur verzamelt het gezelschap bij de kerk in de Dr. Schaepmanstraat. Vervolgens rijdt de Sint met zijn paard onder muzikale begeleiding van de Phoenix via de Julianastraat naar het Plein. Om 13.45 uur ontvangst op het oude gemeentehuis. Vanaf 14.00 tot 16.00 uur zijn er door het hele dorp heen leuke spelletjes te doen en kunnen de kinderen met de Pietjes op de foto.

Monster

Op 16 november komt Sinterklaas aan in Monster. Het programma met de Praatjes Piet en Drumband De Zwiebels begint om 13.50 uur bij de kade van de Havenstraat. Tien minuten later, om 14.00 uur, komt Sinterklaas met de boot aan. Daarna volgt een optocht door het dorp, waarna de kinderen om 14.20 uur de Sint een handje kunnen geven op het Kerkplein.